Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Την Κυριακή η αγωνιστική εκδήλωση στο Γοργοπόταμο

Την ερχόμενη Κυριακή 4 Δεκέμβρη, θα τιμήσουν οι αγωνιστές της Εθνικής Αντίστασης, οι αγωνιστές των ΕΑΜ - ΕΛΑΣ - ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜογενών οργανώσεων, οι Απόγονοι και οι φίλοι της Εθνικής Αντίστασης την επέτειο της ανατίναξης της Γέφυρας, σε εκδήλωση που οργανώνεται στο Γοργοπόταμο. Οι αγωνιστές και οι φίλοι της Αντίστασης, οι κομμουνιστές, μαζικοί φορείς και εργαζόμενοι θα τιμήσουν, όπως πραγματικά αξίζει το Αντιστασιακό Επος του ελληνικού λαού. Τον αγώνα του ΕΑΜ-ΕΛΑΣ που ψυχή, οργανωτής και καθοδηγητής υπήρξε το ΚΚΕ που έδωσε τα καλύτερα παιδιά του για την απελευθέρωση της πατρίδας από την τριπλή κατοχή Γερμανών - Ιταλών και Βούλγαρων φασιστών. Διαδηλώνοντας, ταυτόχρονα με τα ιδανικά και τα οράματα της Αντίστασης την αντίθεσή τους στη «νέα τάξη» του ιμπεριαλισμού.

Αντίθετα, όπως είναι γνωστό, όλες οι κυβερνήσεις ΠΑΣΟΚ και ΝΔ αρνούνται να ικανοποιήσουν τα δίκαια αυτά αιτήματα των Αντιστασιακών. Ωστόσο, τα κόμματα αυτά του δικομματισμού και ο ΣΥΝ, υποκριτικά, κάθε χρόνο διοργανώνουν σε ...«εθνικοενωτικό πνεύμα» - λες και έκαναν όλοι Αντίσταση... - εκδήλωση στο Γοργοπόταμο για να τιμήσουν, τάχα, την Εθνική Αντίσταση. Ετσι, και στην εκδήλωση της περασμένης Κυριακής στο Γοργοπόταμο παραβρίσκονταν, απλώς, μερικές δεκάδες παράγοντες της κυβέρνησης, του ΠΑΣΟΚ και των οργανώσεων που ελέγχονται από ΠΑΣΟΚ-ΣΥΝ, ενώ απουσίαζαν οι αγωνιστές και ο απλός κόσμος. Κάτι που έκανε το δήμαρχο Γοργοπόταμου(ΝΔ) να υπενθυμίζει πως επρόκειτο για τον επίσημο γιορτασμό, ενόψει της σύγκρισης με τη μαζική αγωνιστική αντιστασιακή - λαϊκή συγκέντρωση -εκδήλωση που οργανώνουν οι ΕΑΜογενείς οργανώσεις στο Γοργοπόταμο με τη συμμετοχή χιλιάδων που προσέρχονται για να τιμήσουν την πραγματική Αντίσταση.

Ετσι, και για την ερχόμενη Κυριακή 3.11.2005, η Πανελλήνια Ομοσπονδία Αντιστασιακών Οργανώσεων (ΠΟΑΟ) καλεί όλες τις ΕΑΜογενείς Οργανώσεις - μέλη της να συμμετάσχουν, οργανώνοντας τη μετακίνηση στο χώρο της εκδήλωσης. Ενώ τα Παραρτήματα και τα κεντρικά γραφεία της ΠΕΑΕΑ δρομολογούν πούλμαν για τη μετακίνηση των φίλων της Αντίστασης. (Αναχώρηση, την ίδια μέρα, από την πλατεία Κάνιγγος, ώρα 7 π.μ. Τηλ.: 210.8831.368 και 210.8234.296).

Εκτός των άλλων, πούλμαν για την εκδήλωση στο Γοργοπόταμο βάζουν και τα Παραρτήματα ΠΕΑΕΑ:

-- Λαυρίου (δωρεάν) με αναχώρηση, ώρα 6 π.μ., από το άγαλμα Μεταλλωρύχων στο Λαύριο.

-- Περιστερίου (δωρεάν), αναχώρηση ώρα 7 π.μ., από πλατεία Δημαρχείου (εκκλησία Ευαγγελιστρίας).

-- Πειραιά, αναχώρηση ώρα 7 π.μ., από Αγία Τριάδα.

- Βύρωνα, αναχώρηση ώρα 6.45' π.μ. από πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Ταπητουργείο). Τηλ: 210.7656874 και 210.7654415.

-- Κηφισιάς με αναχώρηση (δωρεάν), ώρα 7.30 π.μ. από Πλάτανο(τηλ: 210.8016977).

-- Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων και Πανελλήνια Ενωση Συνταξιούχων Αναπήρων Θυμάτων Εθνικής Αντίστασης (ΠΕΣΑΘΕΑ). Αναχώρηση πούλμαν (δωρεάν) από Παλαιό Δημαρχείο, στην Αθηνάς, ώρα 7 π.μ., στις 4/12/2005 (τηλ.: 210.3249.037).


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ