Τρίτη 29 Νοέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 33
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΔΙΚΗ ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΥΑΓΙΟ ΤΟΥ «ΣΑΜΙΝΑ»
Η παρωδία των... βιντεοκασετών

Σε παρωδία έχει μετατραπεί τις τελευταίες δύο βδομάδες, η δίκη για το πολύνεκρο ναυάγιο του «ΕΞΠΡΕΣ ΣΑΜΙΝΑ», καθώς συνεχίστηκε για ακόμα μία μέρα η προβολή βιντεοκασετών, οι οποίες όμως ελάχιστα προσφέρουν στο να βρεθούν τα αίτια του τραγικού ναυαγίου. Οι βιντεοκασέτες που προβάλλονται είναι του δύτη Β. Δημητριάδη, ο οποίος όμως δεν είναι παρών για να δώσει εξηγήσεις στο τι ακριβώς δείχνουν οι εικόνες που έχει βιντεοσκοπήσει, ενώ με ευθύνη του δικαστηρίου δεν έχει καταθέσει καν στη δίκη.

Αξιοσημείωτο είναι ότι για τις προβολές αυτές αλλά και για τον τρόπο που γίνονται, ο πρόεδρος του δικαστηρίου Ν. Λεοντής με το πρόσχημα της έλλειψης χρόνου «θυσίασε» πολύ σημαντικές καταθέσεις, όπως αυτές των υπευθύνων της ιδιωτικής εταιρίας «Ελληνικός Νηογνώμονας», με του οποίου τα πιστοποιητικά αξιοπλοΐας βούλιαξε το «ΣΑΜΙΝΑ» και πήρε μαζί του 80 ανθρώπους. Ολα αυτά όταν στην έναρξη της δίκης ο πρόεδρος του δικαστηρίου είχε δηλώσει ότι όποιος δεν καταθέτει και είναι σημαντικός μάρτυρας θα διατάζεται η βίαιη προσαγωγή του.

Για το μόνο πράγμα που έγινε χτες λόγος είναι για τις δύο άγκυρες του πλοίου, οι οποίες και έχουν κλαπεί, αφού το ναυάγιο για πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα ήταν αφύλαχτο και μπορούσε ο καθένας να βουτήξει και να αλλοιώσει στοιχεία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ