Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ
Εξω οι εταιρίες από τις σχολές!

Παράσταση διαμαρτυρίας των φοιτητών στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας

Μαζική παράσταση διαμαρτυρίας πραγματοποίησε το Συντονιστικό Φοιτητικών Συλλόγων ΑΕΙ - Επιτροπών Αγώνα Θεσσαλονίκης χτες το μεσημέρι στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας (ΠΑΜΑΚ), αντιδρώντας στη διεξαγωγή του 12ου Πανελλήνιου Φοιτητικού Διαγωνισμού με θέμα: «Η συμβολή των ελληνικών πολυεθνικών εταιριών στην ανάπτυξη της χώρας μας», που διοργανώνει η «Οικονομική Επιθεώρηση» υπό την αιγίδα της Γενικής Γραμματείας Νέας Γενιάς και του Ιδρύματος Οικονομικών και Βιομηχανικών Ερευνών (ΙΟΒΕ), με πολλές εταιρίες ως χορηγούς.

Το Συντονιστικό αντιτίθεται στην υποταγή των πανεπιστημίων στα συμφέροντα και τις ανάγκες του κεφαλαίου με όποιο τρόπο και αν γίνεται αυτό, και καλεί τους φοιτητές να παλέψουν από κοινού με τους εργαζόμενους και τα λαϊκά στρώματα για Ενιαία Ανώτατη Εκπαίδευση, δημόσια και δωρεάν.

Πραγματοποίησε μαζική και δυναμική συγκέντρωση στο φουαγιέ του ΠΑΜΑΚ, ενώ φοιτητές έγραψαν, συμβολικά, με σπρέι έξω από το γραφείο του καθηγητή Γ. Μουρμούρα, που είναι επικεφαλής της Επιτροπής Αξιολόγησης των γραπτών του διαγωνισμού, το σύνθημα: «Εξω οι εταιρίες από τις σχολές». Παράλληλα, διακίνησαν ανακοίνωση, που σχολίαζε ότι με το διαγωνισμό ζητάνε, ουσιαστικά, από τους φοιτητές να επιχειρηματολογήσουν υπέρ των πολυεθνικών (ότι δήθεν συμβάλλουν στην ανάπτυξη), λες και η εφαρμοζόμενη πολιτική ανάπτυξης, που εξυπηρετεί τα συμφέροντα του κεφαλαίου, εξυπηρετεί ταυτόχρονα και τα συμφέροντα του εργαζόμενου λαού! «Είναι γνωστό ότι την ώρα που οι πολυεθνικές θησαυρίζουν, το 21% του ελληνικού λαού ζει κάτω από το όριο της φτώχειας, διαμορφώνεται ένας εργασιακός μεσαίωνας, το κεφάλαιο εμπλέκεται ολοένα και περισσότερο στα πανεπιστήμια και στα σχολεία υποτάσσοντας την Παιδεία στα δικά του συμφέροντα», σημείωνε η ανακοίνωση, καλώντας τους φοιτητές να αγωνιστούν για πτυχία με αξία - δουλιά με δικαιώματα.

  • Στο περιθώριο της χθεσινής κινητοποίησης, το Συντονιστικό διαμαρτυρήθηκε στον πρύτανη του ΠΑΜΑΚ για τη διαφήμιση συγκεκριμένου ραδιοσταθμού από τη ΔΑΠ μέσα στο χώρο του Πανεπιστημίου. Μετά την παρέμβαση, ο πρύτανης σταμάτησε τη διαφημιστική καμπάνια του εν λόγω σταθμού.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ