Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ
Η ΔΑΠ σε ρόλο διαπλεκόμενου επιχειρηματία

Σάλος έχει προκληθεί στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων μετά από δημοσιεύματα σε αθηναϊκές εφημερίδες και στον τοπικό Τύπο, που καταγγέλλουν μεγαλοστέλεχος της ΔΑΠ στο πανεπιστήμιο, ότι έχει συστήσει εταιρία διοργάνωσης συνεδρίων και «διευκολύνει» τις δουλιές του διοργανώνοντας συνέδρια εντός του πανεπιστημίου, αξιοποιώντας τις επαφές του με καθηγητές και τη διοίκηση του ιδρύματος. Ο πρύτανης του ιδρύματος (που εκλέχτηκε με την υποστήριξη της ΔΑΠ) έδωσε χτες συνέντευξη Τύπου, χωρίς ουσιαστικά να διαψεύσει (ούτε βέβαια και να επιβεβαιώσει) την ύπαρξη τέτοιας εταιρίας και τη σχέση της με το πανεπιστήμιο και τα στελέχη της ΔΑΠ.

Η Πανσπουδαστική Κ.Σ. που έχει σταθερά μέτωπο απέναντι στο αλισβερίσι του Πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις και το ρόλο των παρατάξεων ΔΑΠ και ΠΑΣΠ που στηρίζουν αυτή την πολιτική με ανάλογες πρακτικές, έθεσε το ζήτημα προς συζήτηση στους φοιτητές και τα συλλογικά τους όργανα, πράγμα που ξεσήκωσε από την πλευρά της ΔΑΠ μια «πλούσια» ακατάσχετη λασπολογία και υβρεολόγιο προς την ΠΚΣ. Η δε ΠΑΣΠ έδωσε πλήρη κάλυψη στις θέσεις της ΔΑΠ σε όλα τα Διοικητικά Συμβούλια όπου η ΠΚΣ άνοιξε τη συζήτηση.

Η ΠΚΣ, όπως σημειώνει σε σχετική ανακοίνωσή της, έχει «ανοιχτούς λογαριασμούς με την κυβέρνηση, με το ΠΑΣΟΚ που παραδίδουν την ανώτατη εκπαίδευση βορά στο κεφάλαιο, στις πολυεθνικές, στις επιχειρήσεις. Οι ηγεσίες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ έχουν διαλέξει στρατόπεδο και υπερασπίζονται φυσικά με σθένος αυτές τους τις επιλογές. Γνωρίζουμε ότι συγκρουόμαστε με τα ισχυρά επιχειρηματικά συμφέροντα που δρουν μέσα στο Πανεπιστήμιο και που οι ηγεσίες της ΔΑΠ και της ΠΑΣΠ με νύχια και με δόντια υπερασπίζονται. Οι απειλές δεν πρόκειται να μας φοβίσουν». Καλεί τους φοιτητές να γυρίσουν την πλάτη στους πλασιέδες των επιχειρήσεων, να μαζικοποιήσουν τους φοιτητικούς συλλόγους συγκροτώντας επιτροπές αγώνα και να δώσουν μαζικό «παρών» στην κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη που διοργανώνει το Πανελλαδικό Συντονιστικό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ