Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
Το ψέμα έχει κοντά ποδάρια...

Επιμένει να διαστρεβλώνει την πραγματικότητα και να ψεύδεται συστηματικά ο Νίκος Θεοτοκάς, πρόεδρος του Τμήματος Πολιτικής Επιστήμης και Ιστορίας (ΠΕΙ) του Παντείου Πανεπιστημίου. Συγκεκριμένα, με ανακοίνωσή του που έστειλε στο «Ρ» και η οποία είναι αναρτημένη και στην ιστοσελίδα του Τμήματος, ο Ν. Θεοτοκάς ισχυρίζεται ότι στη «συνεδρίαση της Συγκλήτου, η παράταξη "Πανσπουδαστική ΚΣ" που πρόσκειται στην ΚΝΕ τάχθηκε με την πλειοψηφία και, από κοινού με τις παρατάξεις που σήμερα καταγγέλλει, υπερψήφισε την πρόταση εμπλοκής του Συλλόγου Φοιτητών στις δηλώσεις μαθημάτων».

Πρώτο ψέμα: Φέτος το ζήτημα δεν έχει συζητηθεί στη Σύγκλητο. Ομως, ακόμη κι αν έχει συζητηθεί, η Οργάνωση δεν το γνωρίζει, οπότε αποδεικνύεται και πάλι το ψεύδος όσων ισχυρίζεται, καθώς η ΠΚΣ δεν ήταν εκεί, άρα δεν ψήφισε τίποτα. Δεύτερο ψέμα: Οταν συζητήθηκε το ζήτημα πέρσι, η Πανσπουδαστική ΚΣ δεν είχε καν δικαίωμα ψήφου.

Επίσης, υποστηρίζει ότι μόνον η Διοίκηση του Τμήματος και η φοιτητική παράταξη «Αντί της Σιωπής» καταψήφισαν στη Σύγκλητο του Ιδρύματος το συγκεκριμένο ζήτημα. Τότε, ίσως πρέπει να αναρωτηθεί ο πρόεδρος του Τμήματος, γιατί όταν μέλη της ΚΝΕ προσπάθησαν να πετάξουν έξω από τη Γραμματεία του ΠΕΙ τους ΔΑΠίτες και τους ΠΑΣΠίτες, μπήκε μπροστά για να τους σώσει. Κι ακόμα, γιατί, από τη μια, ο ίδιος έκλεισε τη Γραμματεία κι, από την άλλη, ρίχνει συστηματικά την ευθύνη για την παρακώλυση της διαδικασίας των εγγραφών στην ΚΝΕ;

Οσο για τον ισχυρισμό του, «είναι απολύτως αναληθές ότι μέλη της ΓΣ ή της διοίκησης του Τμήματος αναφέρθηκαν καθ' οιονδήποτε τρόπο σε καταπάτηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου» από μέλη της ΚΝΕ ή από το τηλεοπτικό συνεργείο του «902», καλύτερα να συνεννοηθεί με τον πανεπιστημιακό Αλ. Ρήγο, για το τι θα λένε παραέξω.

Και για να τελειώνουμε, ας μας στείλει τα Πρακτικά της Συγκλήτου και της ΓΣ του Τμήματος, που δε δίνει στους εκπροσώπους της ΠΚΣ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ