Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΟΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ - ΒΟΥΛΗ
Προς πλήρη ισοπέδωση των πτυχίων

Στην περαιτέρω προώθηση των αντιεκπαιδευτικών κατευθύνσεων της «Μπολόνια» προχωράει το υπουργείο Παιδείας, όπως φάνηκε από όσα είπε χτες η υπουργός Μ. Γιαννάκου, ενημερώνοντας την αρμόδια επιτροπή της Βουλής για τη δραστηριότητα του ΔΟΑΤΑΠ (πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ), το οποίο είναι αρμόδιο για την αναγνώριση των τίτλων σπουδών του εξωτερικού.

Η υπουργός φέρεται αποφασισμένη να προχωρήσει στην υποβάθμιση των πτυχίων των ελληνικών ΑΕΙ, ανοίγοντας το δρόμο για την αναγνώριση πτυχίων τριετούς φοίτησης σε ξένα πανεπιστήμια. Κατά την Μ. Γιαννάκου, για την αντιεκπαιδευτική αυτή προοπτική χρειάζεται να γίνει ευρεία συζήτηση με την πανεπιστημιακή κοινότητα, αλλά και τα πολιτικά κόμματα, αφού όπως είπε «το θέμα είναι πρακτικό και σοβαρό και όχι ιδεολογικό». Αναγνώρισε ότι υπάρχουν αντιδράσεις από την πανεπιστημιακή κοινότητα και απηύθυνε έκκληση προς τους βουλευτές να δεχτούν να ξεκινήσει ο «διάλογος» από τον ερχόμενο Γενάρη για να βρεθεί μια «ικανοποιητική» λύση.

Υποστήριξε ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα από την ΕΕ που έχει τόσους πολλούς φοιτητές σε ξένα πανεπιστήμια, από τους οποίους οι περισσότεροι ζητούν την αναγνώριση των σπουδών τους προκειμένου να διοριστούν στο δημόσιο. Οπως ανακοίνωσε ο επίσης παριστάμενος υφυπουργός Παιδείας Σ. Ταλιαδούρος, ο ΔΟΑΤΑΠ παρέλαβε από το ΔΙΚΑΤΣΑ 9.400 εκκρεμείς αιτήσεις, από τις οποίες διεκπεραίωσε τις 500, ενώ το τελευταίο πεντάμηνο έγιναν άλλες 8.500 αιτήσεις...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ