Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΜΕΡΑ ΤΩΝ ΑμΕΑ
Αγωνιστικός γιορτασμός

Συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας αύριο σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

Αγωνιστική κινητοποίηση για τη διεκδίκηση των πραγματικών αιτημάτων των αναπήρων και των οικογενειών τους, αλλά και των εργαζομένων στην ειδική αγωγή, ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική των κυβερνήσεων, διοργανώνει η «Ενιαία Επιτροπή Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ και των Εργαζομένων», ενόψει της 3ης Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες.

Η Επιτροπή καλεί τους ανάπηρους, τους γονείς και κηδεμόνες τους, τους εργαζόμενους στους χώρους της ειδικής αγωγής και εκπαίδευσης, της Υγείας και Πρόνοιας, το αγωνιζόμενο λαϊκό κίνημα να δώσουν το «παρών» στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας που θα γίνει αύριο στις 11.30 π.μ. στην αίθουσα συγκεντρώσεων της Χαλκοκονδύλη 37 στον 5ο όροφο και στην πορεία που θα ακολουθήσει στη Βουλή.

Να αγωνιστούν για πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, προστασίας της ζωής, της υγείας και της σωματικής ακεραιότητας των εργαζομένων στους τόπους δουλιάς, για δημόσια, δωρεάν και υψηλής ποιότητας για όλους Υγεία, Πρόνοια, Παιδεία, Ειδική Αγωγή με κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς. Για γενναία αύξηση των επιδομάτων με βάση τις πρόσθετες ανάγκες που προκύπτουν από την αναπηρία, μετατροπή των επιδομάτων σε κοινωνική σύνταξη που να επιβαρύνει τον κρατικό προϋπολογισμό, δωρεάν παροχή όλων των απαραίτητων τεχνικών βοηθημάτων, δουλιά σε όλους τους ανάπηρους ικανούς προς εργασία, για τον εκδημοκρατισμό και την εξυγίανση του αναπηρικού και γονεϊκού κινήματος.

Ανάλογη συγκέντρωση θα γίνει και στη Θεσσαλονίκη από τη Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων, αύριο στις 11 το πρωί στο Αγαλμα Βενιζέλου. Θα ακολουθήσει πορεία στους κεντρικούς δρόμους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ