Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΠΡΩΗΝ ΔΕΚΟ
Προκλητικό ντελίριο από την κυβέρνηση

Την επόμενη βδομάδα το νομοσχέδιο στη Βουλή

Σαν τη μεγαλύτερη ίσως μεταρρύθμιση που έχει γίνει στη χώρα, χαρακτήρισε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης, το αντεργατικό τερατούργημα που προωθεί η κυβέρνηση της ΝΔ στις ΔΕΚΟ, με δηλώσεις που έκανε χτες μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Αντικείμενο της συνάντησης, ήταν η ενημέρωση του πρωθυπουργού για τους πολιτικούς χειρισμούς του όλου εγχειρήματος, καθώς το συγκεκριμένο νομοσχέδιο έχει πυροδοτήσει γενικευμένες αντιδράσεις.

Σύμφωνα με τις δηλώσεις Αλογοσκούφη, το νομοσχέδιο θα αρχίσει να συζητείται στη Βουλή την επόμενη βδομάδα και θα ψηφιστεί ο νόμος πριν από το κλείσιμο της Βουλής, πριν από τον προϋπολογισμό. Προκαλώντας την κοινή γνώμη υποστήριξε ότι με την «τομή» (δηλαδή την επέλαση κατά των εργασιακών σχέσεων που προωθεί η κυβέρνηση), «αρχίζει μια καινούργια εποχή και για το δημόσιο τομέα, αλλά και ευρύτερα και για την οικονομία και την κοινωνία».

Η συγκεκριμένη μεταρρύθμιση κατά τον Γ. Αλογοσκούφη, συντελεί στην επανίδρυση του κράτους, στην καλύτερη διαχείριση των πόρων των Ελλήνων φορολογούμενων, καθώς και στον εξορθολογισμό της κατάστασης του ευρύτερου δημόσιου τομέα. Στον οποίο, σύμφωνα με το αντεργατικό ντελίριο Αλογοσκούφη, «δεν μπορεί να υπάρχουν προνόμια, που δεν υπάρχουν και στην υπόλοιπη κοινωνία». Επικαλείται, δηλαδή, το αντιδραστικό ιδεολόγημα της προς τα κάτω εξίσωσης των εργασιακών δικαιωμάτων, η οποία εκτός των άλλων, επιδιώκει τη διαίρεση και τη διάσπαση της εργατικής τάξης.

Προκλητικός και ο υπουργός Εργασίας

Στην ίδια λογική και με τα ίδια ψεύτικα επιχειρήματα ήταν και οι δηλώσεις του υπουργού Απασχόλησης, Π. Παναγιωτόπουλου, μετά τη συνάντησή του με τον πρωθυπουργό. Την ώρα που με το νομοσχέδιο ανοίγει διάπλατα ο δρόμος για την παραπέρα ιδιωτικοποίηση των πρώην ΔΕΚΟ, ο υπουργός ισχυρίστηκε ότι «ερχόμαστε να περιφρουρήσουμε τα περιουσιακά δικαιώματα του ελληνικού λαού, γιατί σ' αυτές τις επιχειρήσεις ο λαός έχει περιουσιακά στοιχεία..!». Στη συνέχεια όμως αποκάλυψε τη βαθύτερη ουσία των μέτρων της κυβέρνησης, καθώς αναρωτήθηκε: «Γιατί να διορίζονται στις ΔΕΚΟ υπάλληλοι με μισθό 30% παραπάνω από τον ιδιωτικό τομέα;». Ομολόγησε έτσι, ότι στόχος είναι η μείωση των μισθών, για το χατίρι των νέων ιδιοκτητών και των μεγαλομετόχων αυτών των επιχειρήσεων. Να επιβληθούν δηλαδή οι μισθοί πείνας που δίνει ο ΣΕΒ, παντού σε όλους τους εργαζόμενους. Ταυτόχρονα, ο υπουργός ανακοίνωσε ότι εντός των ημερών θα αρχίσει ο «κοινωνικός διάλογος» για το Ασφαλιστικό, με διμερείς συναντήσεις της κυβέρνησης και των κοινωνικών εταίρων.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ