Παρασκευή 2 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΦΩΣΦΟΡΙΚΩΝ ΛΙΠΑΣΜΑΤΩΝ
Καμπανάκι χτυπάει η καθυστέρηση στις πληρωμές

Η πολιτική υπερχρέωσης, απαξίωσης και υπονόμευσης της Βιομηχανίας Φωσφορικών Λιπασμάτων άρχισε να έχει επιπτώσεις και σε βάρος των εργαζομένων που απασχολούνται στα εργοστάσιά της σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα. Η διοίκηση της επιχείρησης ανακοίνωσε χτες στους 450 εργαζόμενους του εργοστασίου της Θεσσαλονίκης πως αδυνατεί να πληρώσει και έτσι πάει πίσω τη μισθοδοσία τους κατά 15 ημέρες. Οι εργαζόμενοι ξεκαθάρισαν προς την επιχείρηση πως δε θα δεχτούν καμία καθυστέρηση και προετοιμάζονται να απαντήσουν με αγωνιστικές κινητοποιήσεις, αν μέχρι και σήμερα δεν καταβληθούν τα δεδουλευμένα τους.

Στο πλαίσιο προγραμματισμένης Γενικής Συνέλευσης που πραγματοποίησαν προχτές, οι ταξικές δυνάμεις μέσα από τις παρεμβάσεις τους ανέδειξαν με σαφήνεια πως τα ανείσπρακτα χρέη ύψους δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ από μεσάζοντες και συνεταιρισμούς, η πολιτική δανεισμού των Τραπεζών - Μετόχων της εταιρίας, οι αθρόες εισαγωγές λιπασμάτων στην αγορά, σε συνδυασμό με την ΚΑΠ που ξεκληρίζει τους αγρότες, την πολιτική χρεοκοπίας των συνεταιρισμών, οδήγησαν την ελληνική λιπασματοβιομηχανία σε αδιέξοδο με αβέβαιο το μέλλον της, γεγονός που θα έχει ολέθριες συνέπειες και για τους εργαζόμενους.

Ο Θ. Κυριακίδης, στέλεχος του ΠΑΜΕ και πρόεδρος του Συνδικάτου Εργατοϋπαλλήλων στις Χημικές Βιομηχανίες, σημείωσε πως οι εργαζόμενοι πρέπει μαζί με τους αγρότες να δώσουν τη μάχη ενάντια στις επιλογές κυβέρνησης και ΕΕ. Να διεκδικήσουν τη δημιουργία Ενιαίου Κρατικού Φορέα Λιπασματοβιομηχανίας που θα είναι υπεύθυνος για την παραγωγή, τη διακίνηση, την εμπορία και τη διάθεση λιπασμάτων στους αγρότες.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ