Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΕΚΟΦΙΝ ΚΑΤΑ... ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
Υπό παρακολούθηση και τα ηλεκτρονικά εμβάσματα... .

Συνεχίζεται ο αντιδημοκρατικός κατήφορος της ΕΕ, η οποία - στο όνομα της καταπολέμησης της... τρομοκρατίας - προχωρά στην οικοδόμηση ενός αυταρχικού οικοδομήματος με στόχο τα δημοκρατικά και ατομικά δικαιώματα των Ευρωπαίων πολιτών. Στα πλαίσια αυτά, οι υπουργοί Οικονομίας της ΕΕ, στη συνεδρίαση - χτες και σήμερα - στις Βρυξέλλες, συζητούν μεταξύ άλλων και το σχέδιο Κανονισμού του Συμβουλίου και του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για τις πληροφορίες που περιέχονται στα ηλεκτρονικά εμβάσματα κεφαλαίων... Την ελληνική κυβέρνηση, εκπροσωπεί ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γ. Αλογοσκούφης.

Αν και στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Οικονομίας, δεν υπάρχει περαιτέρω εξήγηση για το σχέδιο Κανονισμού, η συγκεκριμένη φράση είναι αρκετά αποκαλυπτική, καθώς μας πληροφορεί πως τα εμβάσματα κεφαλαίων που θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά, θα τελούν υπό παρακολούθηση και οι σχετικές πληροφορίες, που θα τα συνοδεύουν, θα ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στο ΕΚΟΦΙΝ επίσης συζητείται σήμερα και το σχέδιο δράσης της ΕΕ για την καταπολέμηση της... τρομοκρατίας, στο οποίο περιλαμβάνεται και η νέα στρατηγική... Αξίζει να υπενθυμίσουμε, ότι την προηγούμενη μόλις βδομάδα, η ΕΕ αποφάσισε όλες οι τηλεφωνικές συνδιαλέξεις, οι αποστολές μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου (e-mail), καθώς και η επικοινωνία μέσω ίντερνετ θα καταγράφονται από τις τηλεπικοινωνιακές εταιρίες και θα διατηρούνται για έξι μήνες, ενώ πρόσβαση στα αρχεία, θα έχουν οι αρμόδιες ευρωπαϊκές αρχές... Μεθοδικά και συντονισμένα, δημιουργείται ένα τεράστιο ηλεκτρονικό δίχτυ παρακολούθησης της ζωής των Ευρωπαίων πολιτών, στα πλαίσια της ενίσχυσης των κατασταλτικών μηχανισμών.

Μεταξύ των άλλων θεμάτων που συζητήθηκαν στο ΕΚΟΦΙΝ, είναι:

  • Οι ενδοϊμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί και η αντιμετώπιση των προκλήσεων από την ΕΕ.
  • Η πορεία της στρατηγικής της Λισαβόνας, μετά την ενδιάμεση αναθεώρησή της στη Σύνοδο Κορυφής τον προηγούμενο Μάρτη.
  • Η δημιουργία του θεσμικού πλαισίου για τις συγχωνεύσεις και εξαγορές τραπεζικών ομίλων επί ευρωπαϊκού εδάφους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ