Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ
ΜΕΓΑΛΟΒΙΟΜΗΧΑΝΟΙ
Χαρίζουν την ... αποζημίωση απόλυσης

Η προσπάθεια του ΣΕΒ να προβάλει τις βαθιά αντιδραστικές και αντεργατικές απόψεις του για την «ανταγωνιστικότητα» μέσα από ένα «φόρουμ», μια διαδικασία συζητήσεων με δοσμένες θεματικές ενότητες που ξεκίνησε χτες και θα ολοκληρωθεί σήμερα, έδωσε την ευκαιρία στον πρόεδρο των μεγαλοβιομηχάνων Ο. Κυριακόπουλο να επιτεθεί ξανά στα εργασιακά δικαιώματα. Στην ομιλία του χτες ανήγαγε την «έλλειψη ανταγωνιστικότητας» σε αιτία όλων των οικονομικών και κοινωνικών δεινών. Απαντώντας σε ερωτήσεις σημείωσε ότι χρειάζεται περισσότερη «ευελιξία» στο χρόνο και το ...χώρο εργασίας, αλλά δε συζητείται η ...κατάργηση της αποζημίωσης σε περίπτωση απόλυσης!!!

Με αυτό το «δώρο» από την πλευρά των βιομηχάνων, ξεκίνησε το «φόρουμ», ενώ ο πρόεδρος του ΣΕΒ έκανε δηλώσεις και για τη διαπλοκή, η οποία επιβαρύνει όπως είπε την «ανταγωνιστικότητα» όπως επίσης και το «μεγάλο κράτος» και οι ΔΕΚΟ!

Στο «φόρουμ», στο οποίο μίλησε και η επίτροπος της ΕΕ Β. Ρέντινγκ, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων την πολύ χαμηλή θέση της Ελλάδας στα ζητήματα χρήσης νέων τεχνολογιών, ευρυζωνικών συνδέσεων, ίντερνετ, από τον πληθυσμό.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ