Τετάρτη 7 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 13
ΔΙΕΘΝΗ
ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ

ΜΑΔΡΙΤΗ.-- Πέντε μικρής ισχύος βόμβες εξερράγησαν χτες σε λεωφόρους κοντά στην πρωτεύουσα της Ισπανίας, λίγη ώρα μετά από προειδοποιητικό τηλεφώνημα που έγινε στο όνομα της βασκικής οργάνωσης ΕΤΑ. Δεν υπήρξαν τραυματίες, μόνο μικρές υλικές ζημιές.

ΛΟΝΔΙΝΟ.-- Ο 39χρονος Ντέιβιντ Κάμερον εκλέχτηκε χτες ο νέος ηγέτης του Συντηρητικού Κόμματος της Βρετανίας. Ο Κάμερον είναι ο πέμπτος αρχηγός των Συντηρητικών σε περίοδο 8 ετών και αναλαμβάνει καθήκοντα έπειτα από τρεις συνεχόμενες εκλογικές ήττες του κόμματός του.

ΠΡΕΤΟΡΙΑ.-- Νοτιοαφρικανικό δικαστήριο απήγγειλε χτες την κατηγορία του βιασμού εις βάρος του πρώην αντιπροέδρου της Ν. Αφρικής Τζάκομπ Ζούμα. Ο Ζούμα, που διατηρεί την ιδιότητα του αντιπροέδρου του κυβερνώντος Αφρικανικού Εθνικού Κογκρέσου, αρνήθηκε κατηγορηματικά την κατηγορία και αφού πλήρωσε εγγύηση 3.000 δολαρίων αφέθηκε ελεύθερος.

ΚΟΛΟΜΠΟ.-- Τουλάχιστον επτά στρατιώτες σκοτώθηκαν την Τρίτη στη Σρι Λάνκα από την έκρηξη νάρκης στη βόρεια πόλη Τζάφνα, η οποία ελέγχεται από την οργάνωση «Τίγρεις», της μειονότητας των Ταμίλ, ανακοίνωσε χτες ο στρατός.

ΝΑΡΑΤΙΒΑΤ.-- Δύο μουσουλμάνοι, περιλαμβανομένου ενός ιμάμη, σκοτώθηκαν από αγνώστους, που οι αρχές εκτιμούν ότι είναι «μουσουλμάνοι εξτρεμιστές» στη Νότια Ταϊλάνδη, ανακοίνωσαν χτες οι αρχές της χώρας. Μουσουλμάνοι ιερωμένοι γίνονται στόχοι των αυτονομιστών, εάν οι τελευταίοι τους θεωρούν «συνεργάτες» των αρχών.

ΜΟΣΧΑ.-- Ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν και ο πρωθυπουργός της Ινδίας Μανμόχαν Σινγκχ δήλωσαν χτες ότι οι δύο χώρες ξεκινούν μια «στρατηγική συνεργασία» στον αμυντικό τομέα. Οι δύο ηγέτες υπέγραψαν συμφωνία βάσει της οποίας η Ινδία θα κατασκευάσει το πρώτο πυρηνικό της υποβρύχιο, ένα νέο μεταγωγικό αεροσκάφος πολλαπλών αποστολών και ένα μαχητικό πέμπτης γενεάς, με ρωσική συνεργασία. Αλλες δύο συμφωνίες προβλέπουν ότι η Ινδία θα χρησιμοποιήσει το ρωσικό δίκτυο 14 δορυφόρων «Glonass» για ειρηνικούς σκοπούς, ενώ θα συμμετάσχει με επιστήμονες σε διαστημικά προγράμματα της Ρωσίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ