Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Κατήγγειλαν και απολύθηκαν

Κατήγγειλαν προβλήματα ασφαλείας στο πλοίο - τα οποία μετά από έρευνα επαληθεύτηκαν - και εισέπραξαν την απόλυσή τους. Ο λόγος για δύο μηχανικούς του πλοίου «ΧΡΗΣΤΟΣ XVIII» στο οποίο ξέσπασε πυρκαγιά τον Αύγουστο και η υπόθεσή τους απασχόλησε τη Βουλή μετά από σχετική αναφορά της βουλευτή του ΚΚΕ Ε. Παντελάκη.

Απαντώντας ο υπουργός Εμπορικής Ναυτιλίας Μ. Κεφαλογιάννης, παραδέχτηκε ότι παρουσιάστηκαν προβλήματα στο συγκεκριμένο πλοίο, μετά τις καταγγελίες έγιναν οι σχετικοί έλεγχοι και μέχρι αυτά να επιλυθούν απαγορεύτηκε ο απόπλους του. Παρά την επιβεβαίωση των καταγγελιών ο υπουργός αρνήθηκε την παραμικρή παρέμβαση για την επαναπρόσληψη των δύο μηχανικών.

Η συγκεκριμένη περίπτωση, είπε η Ε. Παντελάκη, δείχνει ξεκάθαρα ότι τα ατυχήματα είναι αποτέλεσμα της ακολουθούμενης κυβερνητικής πολιτικής. Είναι χαρακτηριστικό, τόνισε, ότι η πυρκαγιά στο πλοίο έγινε μετά από έλεγχο, κάτι που σημαίνει ότι οι έλεγχοι που γίνονται είναι διάτρητοι και θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή των επιβατών και των ναυτεργατών. Οσο για το ζήτημα της απόλυσης των δύο μηχανικών, η βουλευτής του ΚΚΕ υπογράμμισε ότι είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα εκφοβισμού και τρομοκρατίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ