Πέμπτη 8 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΑΝΤΙΚΑΡΚΙΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ «ΜΕΤΑΞΑ»
Ασθενείς και εργαζόμενοι θύματα της αντιλαϊκής πολιτικής

Οι εργαζόμενοι άρχισαν από χτες κινητοποιήσεις και συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας, διεκδικώντας προσλήψεις προσωπικού και την πληρωμή δεδουλευμένων

Οι εργαζόμενοι στο «Μεταξά» θα συνεχίσουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους με συγκεντρώσεις έξω από το νοσοκομείο
Οι εργαζόμενοι στο «Μεταξά» θα συνεχίσουν καθημερινά τις κινητοποιήσεις τους με συγκεντρώσεις έξω από το νοσοκομείο
Την οριακή σε πολλές περιπτώσεις λειτουργία του «Μεταξά» -λόγω των ελλείψεων προσωπικού- κατάγγειλαν χτες οι εργαζόμενοι στο αντικαρκινικό νοσοκομείο, κατά τη διάρκεια της στάσης εργασίας και της συγκέντρωσης που πραγματοποίησαν.

Οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν στάση εργασίας από τις 7.30-9.00 π.μ. και θα συνεχίσουν τις κινητοποιήσεις τους καθημερινά την ίδια ώρα έξω από το νοσοκομείο. Εκτός από την πρόσληψη του προσωπικού οι εργαζόμενοι διεκδικούν και την άμεση πληρωμή των νυκτερινών, των αργιών και υπερωριών που τους οφείλονται από τον Αύγουστο.

Στο πλευρό των εργαζομένων βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΠΑΜΕ Πειραιά, εκφράζοντας τη συμπαράσταση στον αγώνα τους και καλώντας τους να πάρουν μαζικά μέρος στην πανελλαδική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

Οι εκπρόσωποι της ΠΑΣΚΕ και της ΔΑΚΕ στο σύλλογο των εργαζομένων «κατάπιαν» τη γλώσσα τους για τις ευθύνες των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ για την κατάσταση στο νοσοκομείο, αλλά και τη δεινή θέση των εργαζομένων. Τις ευθύνες τους επισήμαναν οι εκπρόσωποι της Δημοσιοϋπαλληλικής Ενότητας καλώντας τους εργαζόμενους να καταδικάσουν αυτές τις συνδικαλιστικές ηγεσίες που υπηρετούν πιστά τους πολιτικούς τους φορείς, υποσκάπτοντας και δυναμιτίζοντας κάθε προσπάθεια για διεκδικήσεις, που μπορούν να δώσουν λύσεις στα προβλήματα των εργαζομένων.

Μία νοσοκόμα για 40 ασθενείς

Ο Οργανισμός του νοσοκομείου δημιουργήθηκε το 1986... Ακόμα και με βάση αυτόν τον πεπαλαιωμένο Οργανισμό, από τις 288 θέσεις που προβλέπονται για ιατρικό προσωπικό, είναι καλυμμένες οι 234! Επίσης από τις 1.061 θέσεις που προβλέπονται για νοσηλευτικό, διοικητικό και βοηθητικό προσωπικό καλυμμένες είναι οι 728. Ετσι στην απογευματινή και νυχτερινή βάρδια μία νοσοκόμα καλείται να φροντίσει 40 ασθενείς, ενώ η λίστα αναμονής για μια ακτινοθεραπεία φτάνει τους τρεις μήνες και οι ασθενείς αναγκάζονται να προσφεύγουν σε ιδιωτικά θεραπευτήρια.

Το 2002 στο νοσοκομείο εργάζονταν 45 τραπεζοκόμες και 15 στο μαγειρείο. Σήμερα υπάρχουν μόνο 30 τραπεζοκόμες και 15 στο μαγειρείο φροντίζοντας τη σίτιση 430 ασθενών και 75 ατόμων προσωπικού, ενώ λείπουν δύο διαιτολόγοι και ένας επόπτης δημόσιας υγείας.

Για την κάλυψη όλων αυτών των αναγκών το υπουργείο Υγείας προκήρυξε την κάλυψη 19 μόνο θέσεων προσωπικού και μαζί με τη διοίκηση του νοσοκομείου προχωρά στην πρόσληψη συμβασιούχων και στην ιδιωτικοποίηση των υπηρεσιών. Ετσι, μετά την παράδοση της φύλαξης και της καθαριότητας σε ιδιώτες, παραχώρησε, όπως καταγγέλθηκε, και τη σίτιση ενός ορόφου, σε ιδιωτικό συνεργείο.

Απεργία στο «Δρομοκαΐτειο»

Εικοσιτετράωρη απεργία και κλείσιμο της εισόδου του νοσοκομείου πραγματοποιούν σήμερα οι εργαζόμενοι στο «Δρομοκαΐτειο», αντιδρώντας στη σκανδαλολογία - όπως τη χαρακτηρίζουν - και την επίρριψη ευθυνών στους εργαζόμενους για το περιστατικό με ποντίκι που βρέθηκε στο φαγητό ασθενών και εργαζομένων και ζητούν την αλλαγή του σημερινού διοικητή.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ