Παρασκευή 9 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΔΙΕΘΝΗ
ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ
Μία ... δολοφονία ακριβείας την ημέρα

ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ - ΡΑΜΑΛΑ.--

Σε άλλη μια επιχείρηση δολοφονίας ακριβείας προχώρησε χτες ο ισραηλινός στρατός συνεχίζοντας, όπως φαίνεται, με σταθερό ρυθμό, τα αντίποινα για την επίθεση αυτοκτονίας, της Δευτέρας, στη Νετάνια. Ισραηλινό αεροσκάφος εξαπέλυσε πυραύλους κατά κτιρίου στον προσφυγικό καταυλισμό Τζαμπάλιγιε, στη βόρεια Λωρίδα της Γάζας, όπου βρίσκονταν μέλη των «Ταξιαρχιών του αλ Ακσα».

Σκοτώθηκαν 2 Παλαιστίνιοι, (21 και 27 χρόνων) και τραυματίστηκαν άλλοι 6 (μεταξύ τους ένα 11χρονο κοριτσάκι). Την Τετάρτη, σε ανάλογη επιχείρηση στη Ράφα με στόχο αυτοκίνητο, σκοτώθηκε ένα μέλος της οργάνωσης «Επιτροπές Λαϊκής Αντίστασης». Βέβαια, καμία από τις οργανώσεις που επλήγησαν δε σχετίζονται με την επίθεση αυτοκτονίας της Νετάνια, την οποία ανέλαβε η «Τζιχάντ». Οι «Ταξιαρχίες» ορκίστηκαν εκδίκηση ενώ αξιωματούχοι της Παλαιστινιακής Αρχής κατηγορούσαν το Ισραήλ ότι «πυροδοτεί κλιμάκωση της βίας».

Τέλος, ο ΟΗΕ, με νέα έκθεση, υποστηρίζει ότι το βιοτικό επίπεδο των Παλαιστινίων, μετά την ισραηλινή αποχώρηση από τη Γάζα, όχι μόνο δε βελτιώθηκε αλλά μάλλον επιδεινώθηκε. Με βάση τα τελευταία στοιχεία, τα 2/3 του συνόλου των Παλαιστινίων ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας και η πλειοψηφία τους επιβιώνει μόνο με τη βοήθεια ανθρωπιστικών οργανώσεων. Επιμένει ότι συντελείται μια ανθρωπιστική τραγωδία, απευθύνει νέα έκκληση για βοήθεια και εκτιμά ότι η αποχώρηση από μόνη της, χωρίς αλλαγή του καθεστώτος των εμπορικών συναλλαγών, δεν επρόκειτο, ούτως ή άλλως, να αλλάξει τα πράγματα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ