Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΓΣΕΕ - ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΔΕΚΟ
Τουφεκιές στον αέρα...

Στόχος τους ο εκφυλισμός των αγώνων

Να παραπλανήσουν τους εργαζόμενους επιχειρούν οι συμβιβασμένες πλειοψηφίες σε ΓΣΕΕ και στις Ομοσπονδίες των ΔΕΚΟ με τη χτεσινή τους απόφαση να κηρύξουν 5ωρη στάση εργασίας την ερχόμενη Δευτέρα και εκτός από την 24ωρη απεργία στις 14 του Δεκέμβρη να κηρύξουν νέα 24ωρη μόνο για τις ΔΕΚΟ την επομένη. Είναι οι ίδιες πλειοψηφίες που από την πρώτη στιγμή στήριξαν και στηρίζουν τις αντεργατικές-αντιλαϊκές πολιτικές απελευθέρωσης των αγορών, ενίσχυσης του ανταγωνισμού και ιδιωτικοποίησης των πρώην ΔΕΚΟ. Πολιτικές, που εφάρμοσαν και εφαρμόζουν οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ και οδηγούν στην πλήρη ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, των εργασιακών και ασφαλιστικών δικαιωμάτων.

Ακόμα και αυτή η χτεσινή τους απόφαση γίνεται στην κατεύθυνση εκφυλισμού των αγωνιστικών διαθέσεων των εργαζομένων, καθώς κηρύσσουν κινητοποιήσεις μόλις λίγες μέρες πριν την πραγματοποίησή τους χωρίς κανένα χρονικό περιθώριο για την προετοιμασία τους. Ενώ και μέσα από αυτές προσπαθούν να καλλιεργήσουν τη λογική της συναίνεσης και της ταξικής συνεργασίας.

Ο Δήμος Κουμπούρης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ, δήλωσε στο «Ρ» σχετικά με τις εξελίξεις αυτές: «Η συμβιβασμένη πλειοψηφία στη ΓΣΕΕ έχει βάλει πλάτη και συμφωνεί με την απελευθέρωση της αγοράς και τις ιδιωτικοποιήσεις που έχουν προωθήσει οι κυβερνήσεις της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ. Με τις απεργιακές κινητοποιήσεις που κήρυξαν και με το πλαίσιο που βάζουν για διεκδίκηση και πάλι συμβάλλουν προς αυτή την κατεύθυνση.

Καλούμε τους εργαζόμενους να πάρουν αποφασιστικά μέρος στις απεργιακές κινητοποιήσεις και τις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, προβάλλοντας και διεκδικώντας το αγωνιστικό του πλαίσιο που εκφράζει τα πραγματικά προβλήματα των εργαζομένων και ικανοποιεί τις πραγματικές τους ανάγκες. Μόνο έτσι αυτές οι απεργιακές κινητοποιήσεις μπορούν να μετατραπούν σε πραγματικές αγωνιστικές εκδηλώσεις των εργαζομένων ενάντια στις πολιτικές της κυβέρνησης και τις λογικές των συμβιβασμένων συνδικαλιστικών ηγεσιών».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ