Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΙΔΙΩΤΙΚΕΣ ΔΟΜΕΣ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ
Διπλή κινητοποίηση των εργαζομένων

Παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Υγείας πραγματοποιούν τη Δευτέρα, ώρα 11 π.μ., το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές και στους Συναφείς Χώρους και οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης, τις οποίες κυρίως ανέλαβαν οι μη κυβερνητικές και μη κερδοσκοπικές οργανώσεις και έχουν μετατραπεί σε όχημα για να αποποιηθεί το κράτος την ευθύνη και την υποχρέωσή του για τους ψυχικά πάσχοντες και την παροχή υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε όλο το λαό.

Επίσης, το Σωματείο Εργαζομένων στις Ιδιωτικές Κλινικές και οι εργαζόμενοι στις ιδιωτικές δομές ψυχοκοινωνικής αποκατάστασης αποφάσισαν τη συμμετοχή στην 24ωρη πανεργατική απεργία και συγκέντρωση μαζί με τα ταξικά σωματεία του ΠΑΜΕ. Μεταξύ των άλλων διεκδικούν σταθερή και πλήρη εργασία με 35ωρο, 7ωρο, 5ήμερο με κατώτερο μισθό 1.300 ευρώ και ένταξη των εργαζομένων στις δομές ψυχικής υγείας στη Συλλογική Σύμβαση Εργασίας της Ομοσπονδίας Συλλόγων Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων Ελλάδας (ΟΣΝΙΕ).

Ούτε συνάντηση με τους τυφλούς

Ούτε και χτες κατάφεραν να συναντήσουν τον υφυπουργό Υγείας Γιώργο Κωνσταντόπουλο οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τυφλών (ΠΑΟΤ) παρά τις πάμπολλες αιτήσεις και υπομνήματα για συνάντηση με την πολιτική ηγεσία του υπουργείου τους τελευταίους μήνες. Κοντά στην ΠΑΟΤ βρέθηκε ο Μάριος Καμακάρης, εκ μέρους της Γραμματείας της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Αναπήρων, ο οποίος δήλωσε στον «Ρ»: «Η αντιλαϊκή πολιτική σε βάρος των αναπήρων εκφράζεται ενιαία απ' τις κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων. Γι' αυτό και προβάλλει η αναγκαιότητα του συντονισμένου αγώνα όλων των αναπήρων ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης με πρώτο βήμα το "παρών" στα αναπηρικά μπλοκ του ΠΑΜΕ στην πανεργατική απεργία της 14ης του Δεκέμβρη».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ