Σάββατο 10 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 19
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ»
Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά

Συγκέντρωση χτες στη Λούτσα

Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στη Λούτσα
Από τη χτεσινή συγκέντρωση των εργαζομένων στη Λούτσα
«Για τους ξενοδόχους επιδοτήσεις και για τους εργάτες απολύσεις»! «Εμπρός λαέ, μη σκύβεις το κεφάλι, με τα συνδικάτα αντίσταση και πάλη»!

Με τα παραπάνω συνθήματα να κυριαρχούν στην πορεία που πραγματοποίησαν χτες το πρωί στο κέντρο της Λούτσας, οι εργαζόμενοι του ξενοδοχείου «ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ», που η πολυεθνική «ΚΛΑΜΠ ΜΕΝΤΙΤΕΡΑΝΕ» πετά στο δρόμο, διαδήλωσαν ότι θα συνεχίσουν πολύμορφα τον αγώνα τους. Κατήγγειλαν την εργοδοσία που «μετακομίζει» λόγω ανταγωνιστικότητας, αλλά και την προκλητική αδιαφορία της κυβέρνησης που αρνήθηκε ακόμα και να τους συναντήσει. Ζήτησαν να δυναμώσει η αλληλεγγύη, ειδικά από τους εργαζόμενους της περιοχής, καθώς η απειλή της ανεργίας είναι πρόβλημα όλων.

Είχε προηγηθεί συγκέντρωση στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης, με τη συμμετοχή εκπροσώπων από το Σωματείο Εργαζομένων στο Δήμο Αρτέμιδος, το Παράρτημα του Συνδικάτου Οικοδόμων Παλλήνης, των συνταξιούχων και των αντιστασιακών της περιοχής, αλλά και του ΚΚΕ. Ακόμα, οι διαδηλωτές πραγματοποίησαν ολιγόλεπτο συμβολικό αποκλεισμό στην κεντρική διασταύρωση, στην είσοδο προς τη Λούτσα.

«Οι απολύσεις μάς αφορούν όλους...»

Η σημερινή κινητοποίηση δεν αφορά μόνο τις οικογένειες όσων θέλουν να απολύσουν, αφορά ολόκληρο το λαό της περιοχής, που βλέπει ακόμα μια φορά την ανεργία να αυξάνεται, τόνισε ο Κώστας Σαχπάζης, πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στο «ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ». «Γι' αυτούς (σ.σ. τους εργοδότες) το κλείσιμο του "ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ" δεν είναι παρά μια συνηθισμένη επιχειρηματική πράξη», πρόσθεσε, καταλήγοντας: «Για μας ο μόνος δρόμος είναι αυτός του αγώνα». Ενώ ο Ν. Παπαγεωργίου, μέλος της διοίκησης του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, κάλεσε τους εργαζόμενους σε συμμετοχή στις απεργιακές κινητοποιήσεις της 14ης του Δεκέμβρη με το ΠΑΜΕ.

«"Δεν κερδίζαμε αυτά που θέλαμε", αυτά είπαν...», σημείωσαν στον «Ρ» οι εργαζόμενες στο «ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ» Χρ. Γκάγκλου, Κλ. Σφέτσα και Π. Βασίλα. «Ξαφνικά άρχισε να ...μην τους αρέσει η γύρω παραλία». Η απόλυση απειλεί ακόμα και το δικαίωμα στη συνταξιοδότηση, όταν μάλιστα οι εργαζόμενοι απασχολούνταν εποχιακά, σχεδόν για το μισό χρόνο, άρα συμπλήρωναν και ανάλογα ένσημα.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Στη «φωλιά» της εργοδοσίας (2005-12-22 00:00:00.0)
Οι απολύσεις δε θα περάσουν (2005-12-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ