Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΜΑΡΕ ΝΟΣΤΡΟΥΜ»
Οι απολύσεις δε θα περάσουν

Διοργανώνουν συγκέντρωση διαμαρτυρίας την Παρασκευή

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στις απολύσεις και με αίτημα τη διασφάλιση των θέσεων εργασίας, διοργανώνουν την ερχόμενη Παρασκευή, 9 Δεκέμβρη, στις 10 το πρωί, στην πλατεία Κοπελάκη (περιοχή Λούτσα), το Σωματείο Εργαζομένων στο Ξενοδοχείο «MARE NOSTRUM» (Μάρε Νόστρουμ) και το Συντονιστικό Σωματείων Επισιτισμού - Τουρισμού, μετά την απόφαση της επιχείρησης «CLUB MEDITERANNE» (Κλαμπ Μεντιτερανέ), να βάλει «λουκέτο» στο ξενοδοχείο. Στην ξενοδοχειακή επιχείρηση απασχολούνται εποχιακά 103 εργαζόμενοι που ασφαλίζονται στην Ελλάδα και 142 Γάλλοι εργαζόμενοι, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, απασχολούνται και ασφαλίζονται με ειδικό πρόγραμμα της γαλλικής κυβέρνησης.

Χτες το πρωί, μετά από κάλεσμα του Σωματείου στο «Μάρε Νόστρουμ» και του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας, πραγματοποιήθηκε Γενική Συνέλευση των εργαζομένων στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Οι εργαζόμενοι αποφάσισαν να μη δεχτούν καμία διαπραγμάτευση που να αφορά απολύσεις και να καλέσουν τους μαζικούς φορείς της περιοχής να συμβάλουν στην επιτυχία της συγκέντρωσης.

Μετά το τέλος της Συνέλευσης, οι εργαζόμενοι μαζί με συνδικαλιστές του Συνδέσμου Ξενοδοχοϋπαλλήλων Αθήνας πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Απασχόλησης, αλλά ούτε ο υφυπουργός Γ. Γιακουμάτος, ούτε ο υπουργός Π. Παναγιωτόπουλος δέχτηκαν να τους συναντήσουν. Στη συνέχεια, οι εργαζόμενοι πραγματοποίησαν παράσταση διαμαρτυρίας στα γραφεία της επιχείρησης στη Λ. Συγγρού. Υπενθυμίζεται ότι η επιχείρηση έχει κλείσει ακόμα ένα ξενοδοχείο, το «Κλαμπ», στην Κέρκυρα, ενώ διαθέτει στην Αττική το ξενοδοχείο «Ατένιαν» που βρίσκεται στο Μαραθώνα και άλλες δυο μονάδες στην Εύβοια και στην Κω.

Απόλυση στη Θήβα

Σε αδικαιολόγητη και παράνομη απόλυση του εργαζόμενου Γιάννη Τζαβάρα, προχώρησε, την προηγούμενη Παρασκευή, η εργοδοσία της χοιροτροφικής επιχείρησης «Εμπορική - Παραγωγική χοιρινών και Ζωοτροφών ΕΠΕ» στην περιοχή Νεοχωράκι Θηβών, επειδή ο εργαζόμενος - που είναι και υπεύθυνος παραγωγής - συμπαραστάθηκε στους συναδέλφους του, αλλοδαπούς εργάτες, στη διεκδίκηση των δεδουλευμένων τους.

Παρέμβαση για τα δεδουλευμένα και την απόλυση, έκαναν οι εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Θήβας. Σήμερα το πρωί, συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ και εργαζόμενοι θα πραγματοποιήσουν παράσταση διαμαρτυρίας στην πύλη της επιχείρησης, ενώ την αδικαιολόγητη και παράνομη απόλυση καταδικάζει η Ομοσπονδία Τροφίμων - Ποτών και απαιτεί την καταβολή των δεδουλευμένων και την επαναπρόσληψη του απολυμένου εργαζόμενου.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
ΑΤΙΤΛΟ (2015-08-14 00:00:00.0)
Ασπίδα αντίστασης το κλαδικό συνδικάτο (2010-07-16 00:00:00.0)
ΑΤΙΤΛΟ (2008-09-30 00:00:00.0)
Στη «φωλιά» της εργοδοσίας (2005-12-22 00:00:00.0)
Αγώνας για το δικαίωμα στη δουλιά (2005-12-10 00:00:00.0)
Ανακλήθηκε η απόλυση (2005-12-07 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ