Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΜΒΑΣΙΟΥΧΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΙΚΑ
Συνεχίζεται το αδιέξοδο

Η Πανεπιστημονική διπλασίασε τις έδρες στο Διοικητικό Συμβούλιο της Ομοσπονδίας των Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ)

Το αδιέξοδο και το τέλμα στο οποίο έχουν οδηγήσει τους 5.500 συμβασιούχους γιατρούς του ΙΚΑ οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ με τη συμβολή των συνδικαλιστικών ηγεσιών τους αναδείχτηκαν στο έκτακτο συνέδριο της Ομοσπονδίας Γιατρών του ΙΚΑ (ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ) που έγινε στις 3-4 Δεκέμβρη 2005.

Ταυτόχρονα όμως οι εξελίξεις δικαίωσαν την αρχική θέση της Δημοκρατικής Πανεπιστημονικής Κίνησης Γιατρών που πρότεινε τη ρεαλιστική λύση της άμεσης μονιμοποίησης των συμβασιούχων γιατρών με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα, ώστε να πάψει η ομηρία του αποικιοκρατικού ΝΔ 1204/1972. Η σταθερότητα στις θέσεις της Πανεπιστημονικής εκτιμήθηκε στο έκτακτο συνέδριο και έτσι στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ εκλέχτηκαν δύο εκπρόσωποι της παράταξης - έναντι ενός μέχρι τώρα.

Στο έκτακτο συνέδριο τόσο η ηγεσία της Ομοσπονδίας όσο και ο υποδιοικητής του ΙΚΑ Δ. Κυρζόπουλος μίλησαν για συμφωνία κυβέρνησης και της ηγεσίας της ΠΟΣΕΥΠΙΚΑ για νέα νομοθετική ρύθμιση που θα περιλαμβάνει τη σταδιακή μονιμοποίηση των συμβασιούχων γιατρών. Υποστήριξαν δημαγωγικά ότι ο νόμος 3232/2004 που περιλαμβάνει την πλήρη και αποκλειστική απασχόληση των γιατρών δεν ανταποκρίνεται στον πρωτοβάθμιο χαρακτήρα του ΙΚΑ.

Κι ενώ ψηφίστηκε η μετατροπή των συμβάσεων έργου σε συμβάσεις αορίστου χρόνου, το ίδιο το ΙΚΑ - όπως αποκαλύφθηκε στο συνέδριο - κάνει προσφυγές εναντίον και του 3232/2004 για γιατρούς που δικαιώθηκαν από δικαστήρια, υποστηρίζοντας ότι η διάταξη αυτή είναι εσφαλμένη.

Στη διάρκεια των εργασιών του Συνεδρίου οι συνδικαλιστές της Πανεπιστημονικής υπογράμμισαν ότι η πλειοψηφία της Ομοσπονδίας με τους συνδικαλιστές του ΠΑΣΟΚ συνειδητά έγιναν στηρίγματα της αντιλαϊκής πολιτικής και ενσωματώθηκαν στον κρατικό μηχανισμό. «Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από ποτέ η μεγαλύτερη δυνατή συσπείρωση και ένα πλαίσιο πάλης που θα εμποδίζει την εφαρμογή αυτής της πολιτικής φτάνοντας μέχρι την ακύρωση και την ανατροπή της» τόνισαν οι συνδικαλιστές της Πανεπιστημονικής καλώντας τους γιατρούς να πάρουν μέρος στην απεργία της 14ης Δεκέμβρη 2005 με το πλαίσιο του ΠΑΜΕ.

Στις εκλογές για το ΔΣ, η Πανεπιστημονική πήρε δύο έδρες έναντι μιας, η ΔΑΚΕ 14 έναντι 15 και η ΠΑΣΚ 4 (όπως και πριν). Επίσης εκλέχτηκε και ένας ανεξάρτητος που πριν είχε εκλεγεί με τη ΔΑΚΕ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ