Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΟ ΑΕΝ - ΚΕΣΕΝ - ΠΕΜΕΝ
Αγωνιστικοί σταθμοί στις 9 και 14 Δεκέμβρη

Το Πανελλαδικό Συντονιστικό ΑΕΝ - ΚΕΣΕΝ - ΠΕΜΕΝ, σε συνεδρίασή του που έγινε το περασμένο Σάββατο, αφού χαιρετίζει τις πολύμορφες αγωνιστικές κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν το προηγούμενο διάστημα από σπουδαστές, ναυτεργάτες ενάντια στην ιδιωτικοποίηση και υποβάθμιση της Ναυτικής Εκπαίδευσης και Μετεκπαίδευσης που προωθεί το ΥΕΝ, αποφάσισε τη συμμετοχή του στο Πανελλαδικό Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο στις 9 Δεκέμβρη και στην Πανελλαδική - Πανεργατική απεργία στις 14 Δεκέμβρη.

«Καταδικάζουμε τους συκοφαντικούς χαρακτηρισμούς του ΥΕΝ που αποκαλεί σε δελτίο Τύπου (1/12/2005) τους σπουδαστές, καθηγητές και ναυτεργάτες "άσχετους" και "αντιδραστικούς" με τη Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση επειδή αντιστέκονται στα σχέδια της ιδιωτικοποίησης και του σύγχρονου δουλεμπορίου που προωθεί με νόμο» επισημαίνεται στην ανακοίνωση και υπογραμμίζεται: «Οι πολιτικοί υπηρέτες των εφοπλιστών, συνεργάτες της ιδιωτικής εκπαίδευσης και με ιδιαίτερη σχέση - όπως με την "IST STUDIES" - έχουν το θράσος να την προβάλλουν και να τη διαφημίζουν μέσα σε δημόσιες σχολές (ΚΕΣΕΝ - ΑΕΝ).

Κεντρικά αιτήματα του Πανελλαδικού Συντονιστικού ΑΕΝ - ΚΕΣΕΝ - ΠΕΜΕΝ, μεταξύ άλλων, είναι:

- Να αποσυρθεί το σχέδιο Νόμου του ΥΕΝ που απαξιώνει και υποβαθμίζει παραπέρα τη Δημόσια Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση και την παραδίνει σε χέρια ιδιωτών.

- Ενιαία Δημόσια Δωρεάν Ναυτική Εκπαίδευση και Μετεκπαίδευση. Ισοτιμία των διπλωμάτων μας με τα αντίστοιχα της στεριάς.

- Αποστρατικοποίηση των σχολών μας, κατάργηση του αντιδημοκρατικού εσωτερικού κανονισμού, ένταξη των ΑΕΝ στο υπουργείο Παιδείας.

- Ουσιαστική αναβάθμιση και εκσυγχρονισμός της υλικοτεχνικής υποδομής των ΑΕΝ και του ΚΕΣΕΝ, με βάση τις σύγχρονες ανάγκες και απαιτήσεις.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ