Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΥΝΔΙΚΑΤΟ ΚΛΩΣΤΟΫΦΑΝΤΟΥΡΓΙΑΣ
Στην κάλπη με το ψηφοδέλτιο της ΔΑΣ

Από αύριο και για μια εβδομάδα οι αρχαιρεσίες για την ανάδειξη νέας διοίκησης

Στην περίπτωση και της «Σεξ Φορμ», επιβεβαιώνεται καθημερινά η αναγκαιότητα να περιφρουρήσουν και να ενισχύσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου τα ταξικά χαρακτηριστικά του Συνδικάτου τους
Στην περίπτωση και της «Σεξ Φορμ», επιβεβαιώνεται καθημερινά η αναγκαιότητα να περιφρουρήσουν και να ενισχύσουν οι εργαζόμενοι του κλάδου τα ταξικά χαρακτηριστικά του Συνδικάτου τους
Ξεκινούν αύριο Τετάρτη 7 Δεκέμβρη και θα ολοκληρωθούν στις 14 του μήνα οι εκλογές για την ανάδειξη νέας διοίκησης στο Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αθήνας. Οι εκλογές είναι ιδιαίτερα κρίσιμες για την περιφρούρηση και την ενίσχυση των ταξικών χαρακτηριστικών του Συνδικάτου, σε μια περίοδο που οι εργαζόμενοι του κλάδου βιώνουν την άγρια επίθεση του κεφαλαίου, με το κλείσιμο εργοστασίων, τις απολύσεις κλπ.

Μια ακόμα απάντηση στην αντεργατική λαίλαπα που ξεσπά συνολικά ενάντια στην εργατική τάξη μπορεί και πρέπει να αποτελέσει η μαζική προσέλευση στις κάλπες, η ενίσχυση του ταξικού ψηφοδελτίου της «Δημοκρατικής Αγωνιστικής Συνεργασίας» (ΔΑΣ). Οι ταξικές δυνάμεις της ΔΑΣ, στις οποίες οι εργαζόμενοι του κλάδου έχουν εμπιστευτεί όλο το προηγούμενο διάστημα τη διοίκηση του Συνδικάτου, σε ανακοίνωσή τους, τονίζουν: «Εχουμε μια καλή βάση. Το Συνδικάτο μας βρίσκεται στα χέρια των εργαζομένων, στα χέρια των ταξικών δυνάμεων και αγωνίζεται καθημερινά ενάντια στην αντεργατική πολιτική, στις επιθέσεις της εργοδοσίας, για κάθε πρόβλημα των συναδέλφων, με καθημερινή παρουσία στα εργοστάσια, στις βιοτεχνίες».

Αλλωστε η ίδια η εμπειρία των εργαζομένων του κλάδου έχει επανειλημμένα αποδείξει πως μόνο ο ταξικός προσανατολισμός του Συνδικάτου, η συσπείρωση και δράση μέσα από τις γραμμές του ΠΑΜΕ, οι προσπάθειες για συντονισμένη πάλη των εργαζομένων του κλάδου με όλους τους εργαζόμενους, μπορούν να δώσουν προοπτική στους αγώνες. Η ΔΑΣ ΚΙΔ επισημαίνει: «Δώσαμε σκληρές μάχες. Απεργιακούς αγώνες, συλλαλητήρια, καταλήψεις, παραστάσεις. Ενώνουμε τους εργάτες και τις εργάτριες πάνω σε ένα πλαίσιο αιτημάτων που ανταποκρίνεται στις ανάγκες και τα συμφέροντά μας.... Αποτρέψαμε απολύσεις, συμβάλλαμε στην ενίσχυση των ανέργων, εμποδίσαμε την κατάργηση δικαιωμάτων. Αντιπαρατεθήκαμε στη λογική της ανταγωνιστικότητας, της παραγωγικότητας, που χρησιμοποιούνται σαν εργαλεία εκμετάλλευσης για να αυξάνουν οι βιομήχανοι τα κέρδη τους...». Και καταλήγει: «Ολοι μαζί, να δώσουμε νέα δύναμη στους αγώνες του κλάδου μας, στους αγώνες του Συνδικάτου, στην πάλη της εργατικής τάξης».

Οι εργαζόμενοι μπορούν να ψηφίζουν με το βιβλιάριο ασθενείας και την αστυνομική τους ταυτότητα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ