Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Οι ανάπηροι δε σκύβουν το κεφάλι

Οσα δικαιούνται απαίτησαν ανάπηροι και οι οικογένειές τους, αλλά και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή με τη δυναμική πορεία τους στη Βουλή

ΛΕΠΙΔΗΣ

Οσα δικαιούνται απαίτησαν ανάπηροι και οι οικογένειές τους, αλλά και οι εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή με τη δυναμική πορεία τους στη Βουλή
Ανθρώπινες συνθήκες ζωής, πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, δημόσια δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Παιδεία - Ειδική Αγωγή, κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε αυτούς τους τομείς, αλλά και βελτίωση των συνθηκών δουλιάς των εργαζομένων του χώρου, απαίτησαν ανάπηροι και οι οικογένειές τους και εργαζόμενοι του χώρου, στην κινητοποίηση που πραγματοποίησαν το Σάββατο με αφορμή την 3η Δεκέμβρη, Παγκόσμια Μέρα των Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΑμΕΑ).

Στην Αθήνα, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της «Ενιαίας Επιτροπής Πρωτοβουλίας για τα Δικαιώματα των ΑμΕΑ και των Εργαζομένων», συγκεντρώθηκαν το μεσημέρι του Σαββάτου σε αίθουσα της οδού Χαλκοκονδύλη και από κει πραγματοποίησαν πορεία στη Βουλή. Στη Θεσσαλονίκη, οι ανάπηροι και εργαζόμενοι στην Ειδική Αγωγή συγκεντρώθηκαν στο Αγαλμα του Βενιζέλου και στη συνέχεια πραγματοποίησαν πορεία στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Τη συμπαράσταση του ΠΑΜΕ στους αγώνες του αγωνιστικού αναπηρικού κινήματος, μετέφερε στη συγκέντρωση ο Δημήτρης Αγκαβανάκης, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και κάλεσε τους συγκεντρωμένους να πάρουν μαζικά μέρος στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη, κάτω από τα πανό του ΠΑΜΕ.

Στη συνέχεια, έγινε πορεία προς τη Βουλή. Με τους διαδηλωτές ενώθηκαν εργαζόμενοι στις Δομές Ψυχοκοινωνικής Αποκατάστασης, αλλά και η βουλευτής του ΚΚΕ Ελπίδα Παντελάκη, η οποία πορεύτηκε μαζί τους έως τη Βουλή. Οι διαδηλωτές φώναξαν δυναμικά συνθήματα: «Οι ανάπηροι δε σκύβουν το κεφάλι μαζί με το λαό αντίσταση και πάλη», «Προβλήματα δε λύνονται με φιέστες και ημερίδες, μόνο με αγωγή έχουμε ελπίδες», αλλά και συνθήματα που καυτηρίαζαν τη στάση της συμβιβασμένης Εθνικής Συνομοσπονδίας Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ): «Η ΕΣΑΕΑ δε μας εκπροσωπεί, είναι μαφία, του κράτους μαγαζί».

Στη Βουλή, αντιπροσωπεία της Ενιαίας Επιτροπής επέδωσε ψήφισμα με τα αιτήματα.

  • Στον αντίποδα της αγωνιστικής διεκδίκησης κινήθηκε και αυτές τις μέρες, ακριβώς όπως και τον υπόλοιπο χρόνο, η συμβιβασμένη με την κυρίαρχη πολιτική ηγεσία της ΕΣΑΕΑ. Σ' αυτά τα πλαίσια, αντιπροσωπεία της ΕΣΑΕΑ συναντήθηκε χτες με τον πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή, ενώ παρέδωσε στην πρόεδρο της Βουλής Α. Μπενάκη - Ψαρούδα Εκθεση για την κατάσταση των ΑμΕΑ, που επικεντρώνει στην προσβασιμότητα. Η ΕΣΑΕΑ, μάλιστα, «ευλόγησε» τα αγαθά του κοινωνικού διαλόγου, που σπέρνει αυταπάτες στα ΑμΕΑ, λέγοντας ότι προσδοκά οφέλη για τα ΑμΕΑ από τις υποσχέσεις της κυβέρνησης ότι μέσα στο 2006 θα είναι έτοιμος ο εκτελεστικός νόμος του άρθρου 21 του Συντάγματος για τους ανάπηρους.

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ