Τρίτη 6 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Με το ΠΑΜΕ όλοι στην απεργία

Ανακοίνωση - κάλεσμα των ταξικών δυνάμεων για τις 14 του Δεκέμβρη

Κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στην απεργία στις 14 Δεκέμβρη και στην απεργιακή συγκέντρωση του ΠΑΜΕ στην πλατεία Εθνικής Αντίστασης (πρώην Κοτζιά) στις 11 το πρωί, απευθύνουν στο σύνολο των δημόσιων υπαλλήλων οι ταξικές δυνάμεις στο Δημόσιο, με ανακοίνωσή τους, στην οποία αναδεικνύουν την ανάγκη συστράτευσης όλων των εργαζόμενων του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα, ως βασική προϋπόθεση για κλιμακούμενους, δυναμικούς και αποτελεσματικούς αγώνες σύγκρουσης και ρήξης με τη συνολική πολιτική του κεφαλαίου.

Το ΠΑΜΕ στο Δημόσιο επισημαίνει στην ανακοίνωση ότι η αντεργατική πολιτική που εφαρμόζει η κυβέρνηση της ΝΔ, βαδίζοντας όπως και η προηγούμενη του ΠΑΣΟΚ στην ίδια αντιλαϊκή ρότα του κεφαλαίου και της Ευρωένωσης, έχει οδηγήσει σε παραπέρα υποβάθμιση το βιοτικό επίπεδο των δημοσίων υπαλλήλων και όλων των εργαζομένων.

Η ένταση αυτή της επίθεσης συνοδεύεται από ένταση του αυταρχισμού και των ασφαλίτικων μεθόδων παρακολούθησης των ταξικών συνδικαλιστικών δυνάμεων, με πρόσφατο παράδειγμα την παρουσία ασφαλιτών σε σύσκεψη του ΠΑΜΕ. Στην υπηρεσία της όλης αυτής αντιλαϊκής κατάστασης έχουν μπει συνειδητά τα κόμματα της Ευρωένωσης ΝΔ, ΠΑΣΟΚ και ΣΥΝ αλλά και οι ηγεσίες των παρατάξεων ΔΑΚΕ, ΠΑΣΚ και Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ), στην ΑΔΕΔΥ και τη ΓΣΕΕ.

Απέναντι σε αυτή την κατάσταση απαιτείται η συσπείρωση των εργαζομένων με το ΠΑΜΕ για «να αλλάξουμε τους συσχετισμούς δύναμης, να αποδυναμώσουμε τα κόμματα και τις συνδικαλιστικές δυνάμεις που υπηρετούν τα συμφέροντα της πλουτοκρατίας. Να συγκροτήσουμε απεργιακές επιτροπές, επιτροπές αγώνα παντού. Να πρωτοστατήσουμε για να γίνει και αυτή η απεργία υπόθεση των ίδιων των εργαζομένων σε αντιπαράθεση με την κυβέρνηση και το κεφάλαιο και τους κοινωνικοπολιτικούς φορείς του, προτάσσοντας τα αιτήματα των σύγχρονων αναγκών των εργαζομένων που αμφισβητούν και τις συνέπειες αλλά κύρια τις γενεσιουργές αιτίες της αντιλαϊκής στρατηγικής του κεφαλαίου - κυβέρνησης - Ευρωπαϊκής Ενωσης και των άλλων εταίρων αυτής της πολιτικής».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ