Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΚΑΤΕΡΓΟ Η ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ «ΚΑΜΠΕΡΟΣ»
Ασπίδα αντίστασης το κλαδικό συνδικάτο

Την ανάγκη να δυναμώνει η συσπείρωση στο Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Δυτικής Αττικής αναδεικνύει η κατάσταση που αντιμετωπίζουν καθημερινά οι εργαζόμενοι στις μεταφορικές επιχειρήσεις «ΚΑΜΠΕΡΟΣ», στην Ελευσίνα και τη Μάνδρα. Αλλωστε, η δράση μέσα από το συνδικάτο είναι αυτή που έχει πιέσει σημαντικά την εργοδοσία το τελευταίο διάστημα, ορθώνοντας εμπόδια στην ασυδοσία της. Ακύρωσε την προσπάθεια της εργοδοσίας να καταβάλλει με μεγάλη καθυστέρηση τα δεδουλευμένα κάθε μήνα, να μην ασφαλίζει εργαζόμενους, να μην κολλά κανονικά όλα τα ένσημα.

Σε ανακοίνωσή του το σωματείο σημειώνει: «Καθυστερεί η καταβολή δεδουλευμένων για μεγάλο μέρος εργαζομένων. Στους εργαζόμενους στις αποθήκες των σούπερ μάρκετ DIA στη Μάνδρα συνεχίζουν να υπάρχουν ανασφάλιστοι. Οι συνθήκες υγιεινής και ασφάλειας, τόσο στις εγκαταστάσεις, όσο και στα φορτηγά του, παραμένουν άθλιες και επικίνδυνες, ενώ, για να καταστείλει τις όποιες διεκδικήσεις, ασκεί τρομοκρατία με εκβιαστικές και αυθαίρετες απολύσεις». Και μιλά καθαρά για τη συνενοχή των κυβερνήσεων του δικομματισμού: «Η ασυδοσία της εταιρείας αποθρασύνεται από τη στάση της κυβέρνησης και του υπουργείου Εργασίας, που συνειδητά αφήνουν ανενόχλητη την εργοδοσία να παραβιάζει ακόμα και την εργατική νομοθεσία, να τρομοκρατεί, να εκβιάζει και να απολύει εργαζόμενους. Ευθύνη έχει και προσωπικά η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εργασίας, γιατί, αν και πλήρως ενήμερη, με τη στάση της αποθρασύνει την εργοδοτική αυθαιρεσία», σημειώνει το Σωματείο.

Καταλήγοντας, το σωματείο καλεί τους εργαζόμενους να συσπειρωθούν και να συστρατευθούν με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, να ενισχύσουν το ΠΑΜΕ, που παρά την επίθεση που δέχεται, δεν πτοείται και συνεχίζει αταλάντευτα τον αγώνα ενάντια στα μεγάλα συμφέροντα. «Μόνο έτσι θα βάλουμε τέλος στα "γκέτο" του Καμπέρου και κάθε μεγαλοεπιχειρηματία, αν παλέψουμε για ανατροπή της εξουσίας των μονοπωλίων. Για μια κοινωνία και μια οικονομία που θα έχει στο επίκεντρο τις δικές μας ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων», σημειώνει.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ