Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΟΔΟΤΕΣ
Τους πιέζουν οι πρωτοπόροι εργάτες

Τις απολύσεις μελών της ΚΝΕ που εργάζονταν σε καφετέριες και τον ΟΤΕ καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΟΠ ΤΕΙ Λεκανοπεδίου της ΚΝΕ. Οπως αναφέρει η ΟΠ ΤΕΙ σε ανακοίνωσή της, οι απολύσεις έγιναν «επειδή όλο το προηγούμενο διάστημα πρωτοστάτησαν στις μεγαλειώδεις απεργιακές κινητοποιήσεις με το ΠΑΜΕ στο χώρο δουλειάς και στις σχολές τους».

Οι νέοι, που απολύθηκαν μέσα σε διάστημα μίας εβδομάδας, έρχονται να προστεθούν στα κρούσματα τρομοκρατίας από πλευράς της εργοδοσίας με απειλές απέναντι σε νέους που έδωσαν το «παρών» στις απεργίες, πρωτοστάτησαν στους αγώνες και στην προσπάθεια όλο και περισσότεροι νέοι να εντάσσονται στα σωματεία και να ακολουθούν το δρόμο της οργανωμένης πάλης.

«Οι απολύσεις αυτές αποτελούν πολιτικές διώξεις των μελών της ΚΝΕ, επειδή έκαναν το καθήκον τους να κινητοποιούν τους συναδέλφους τους ενάντια στη βάρβαρη αντιλαϊκή επίθεση της κυβέρνησης, της ΕΕ, του ΔΝΤ, που θέλουν να γονατίσουν τη νέα γενιά. Γι' αυτό χτυπούν τους κομμουνιστές που στέκονται μπροστάρηδες στον αγώνα, θέλουν να τρομοκρατήσουν όλους τους εργαζόμενους και τη νεολαία», σημειώνει μεταξύ άλλων η ΟΠ ΤΕΙ της ΚΝΕ.

«Δε θα μας τρομοκρατήσουν! Να παρθούν τώρα πίσω όλες οι απολύσεις! Τα μέλη της ΚΝΕ θα συνεχίσουμε να οργανώνουμε την πάλη», τονίζει η ΟΠ ΤΕΙ Λεκανοπεδίου, καλώντας στους σπουδαστές να μπουν στον αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολή με το ΚΚΕ και τις ταξικές, αντιμονοπωλιακές συσπειρώσεις για την ανατροπή της αντιλαϊκής πολιτικής.

Τις απολύσεις καταγγέλλει και η Επιτροπή Αγώνα ΣΔΟ του Μετώπου Αγώνα Σπουδαστών, καλώντας τους εργαζόμενους να σταθούν αλληλέγγυοι.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ