Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 15
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΣΔΟΕ
Νέα «έφοδος» σε συνδικάτο

Στη ναυτεργατική συνδικαλιστική οργάνωση Πανελλήνια Ενωση Θαλαμηπόλων Εμπορικού Ναυτικού «μπούκαρε» χτες το Σώμα Δίωξης Οικονομικού Εγκλήματος (ΣΔΟΕ), ενώ πριν λίγες μέρες είχε κάνει «έφοδο» στα γραφεία της ΠΝΟ.

Την ίδια στιγμή και ακριβώς δίπλα στα ναυτεργατικά σωματεία, στην Ακτή Μιαούλη, υπάρχουν εκατοντάδες γραφεία που δεν έχουν ελεγχθεί ποτέ, ενώ ακόμα και οι πέτρες της περιοχής ξέρουν ότι επιδίδονται σε δουλεμπόριο και παίρνουν χοντρές μίζες από άνεργους ναυτεργάτες που αγωνιούν για το μπάρκο. Είναι πασίγνωστο ότι σε αυτή την περιοχή «βράζει» το «μαύρο» χρήμα, που «βγάζουν» ναυτιλιακές εταιρείες, οι οποίες θεωρούνται με βάση το νομοθετικό έκτρωμα 2687/1953 «κεφάλαια εξωτερικού» και κανείς από το ΣΔΟΕ ή τις διωκτικές αρχές δεν τολμάει να περάσει ούτε το κατώφλι τους.

ΠΕΜΕΝ - ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ σε δελτίο Τύπου τονίζουν ότι αυτοί οι έφοδοι του ΣΔΟΕ εντάσσονται «στις επιλογές εφοπλιστών - κυβέρνησης και πολιτικών δυνάμεων που υπερασπίζουν το κεφάλαιο, για να εκβιάσουν, να τρομοκρατήσουν, να χτυπήσουν την οργάνωση και αντίδραση των ναυτεργατών, των εργαζομένων στα αντιλαϊκά τους σχέδια». Χαρακτηρίζουν πρόκληση για τους ναυτεργάτες και όλους τους εργαζόμενους «να εφαρμόζεται ο ν. 3845/2010 που ισοπεδώνει εργασιακά και κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα, ενώ ταυτόχρονα το κεφάλαιο να απολαμβάνει προνόμια και επιδοτήσεις όπως πάνω από 10 χιλιάδες υπεράκτιες (οφ σορ) στη χώρα μας». «Είναι πρόκληση - προσθέτουν - να ισχύει ο ν. 2687/53 περί προστασίας κεφαλαίων προερχόμενα από το εξωτερικό και να μην ελέγχονται. Είναι πρόκληση να απολαμβάνουν προνομίων τα ναυτικά πρακτορεία - σύγχρονα δουλεμπορικά κέντρα - με δισεκατομμύρια τζίρο από την "μαύρη" ανασφάλιστη εργασία και θεσμοθετημένα να μην ελέγχονται».

Ξεκαθαρίζουν ότι τον έλεγχο τον κάνουν οι εργαζόμενοι στα σωματεία τους, όχι το κράτος και το κεφάλαιο. «Θα υπερασπίσουμε και θα περιφρουρήσουμε τα συνδικαλιστικά όργανα και ελευθερίες με ασπίδα τους ναυτεργάτες, τους εργαζόμενους». Τα σωματεία τονίζουν ότι επιβάλλεται έκτακτη σύγκληση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΠΝΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ