Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΜΥΝΤΙΚΑ ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ
Οδηγούνται στην απαξίωση και στο ξεπούλημα

Σε ημερίδα που διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα ΕΑΣ μίλησε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γ. Μαυρίκος

Η κρίσιμη κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει σήμερα τα «Ελληνικά Αμυντικά Συστήματα» (ΕΑΣ) με ό,τι συνεπάγεται για τους εργαζόμενους σε αυτά, είναι αποτέλεσμα της χρόνιας ακολουθούμενης πολιτικής. Το ΚΚΕ θα βρίσκεται στο πλευρό των εργαζομένων, όπως ήταν όλα τα προηγούμενα χρόνια, καλώντας τους ταυτόχρονα να βγάζουν πολιτικά συμπεράσματα για το πώς έφτασε η δημόσια αμυντική βιομηχανία σε κατάσταση διάλυσης. Οι κομμουνιστές ξεκαθαρίζουν ότι οι αγώνες των εργαζομένων μπορούν να βρουν πραγματική διέξοδο, με την ένταξή τους στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα, την πάλη με προοπτική έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης της οικονομίας συνολικότερα, με την αμυντική βιομηχανία προσανατολισμένη στις πραγματικές ανάγκες της πατρίδας μας και όχι ενταγμένη στα σχέδια των ιμπεριαλιστικών οργανισμών.

Τα παραπάνω υπογράμμισε, ανάμεσα σε άλλα, ο Γ. Μαυρίκος, βουλευτής του ΚΚΕ, μιλώντας στην προχτεσινή ημερίδα που διοργάνωσαν τα Σωματεία Εργαζομένων στα ΕΑΣ (πρώην ΕΒΟ - ΠΥΡΚΑΛ) σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας, με θέμα τα σοβαρά εργασιακά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στο πλαίσιο της συνολικής πολιτικής απαξίωσης και συρρίκνωσης της δημόσιας αμυντικής βιομηχανίας.

Στην παρέμβασή του ο Γ. Μαυρίκος διάβασε αποσπάσματα από απάντηση του αναπληρωτή υπουργού Αμυνας σε Επίκαιρη Ερώτηση του ΚΚΕ, όπου ο Π. Μπεγλίτης προανήγγειλε «στρατηγικές συμμαχίες με μεγάλες επιχειρήσεις ευρωπαϊκές ή και επιχειρήσεις των ΗΠΑ», προσθέτοντας ότι η κρατική αμυντική βιομηχανία στο εξής θα αντιμετωπίζεται «σε ισότιμη βάση με τις αμυντικές βιομηχανίες του ιδιωτικού τομέα».

Στην ημερίδα παραβρέθηκαν ακόμη εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ, του ΛΑ.Ο.Σ., της Ομοσπονδίας Μετάλλου, του ΕΚΑ και ο ανεξάρτητος βουλευτής Β. Οικονόμου, που τόνισε ότι η είσοδος στρατηγικού επενδυτή θα οδηγήσει σε συντρίμμια τύπου Σκαραμαγκά. Κάλεσε επίσης τους συνδικαλιστές που πρόσκεινται στο κυβερνών κόμμα να μην κάνουν εκπτώσεις ούτε στα αιτήματα, ούτε στις διεκδικήσεις τους, λέγοντας ότι καθήκον τους είναι να κάνουν αυτό που επιτάσσουν τα συμφέροντα των εργαζομένων και όχι του κόμματός τους.

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Να μην κλείσει κανένα εργοστάσιο, να μην απολυθεί κανένας εργαζόμενος των ΕΑΣ (2013-12-18 00:00:00.0)
Πλατιά λαϊκή στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων (2013-09-14 00:00:00.0)
Πλατιά λαϊκή στήριξη στον αγώνα των εργαζομένων (2013-09-14 00:00:00.0)
ΕΑΣ - ΕΛΒΟ - ΛΑΡΚΟ (2013-07-25 00:00:00.0)
Καλλιεργούν τον εφησυχασμό (2013-07-11 00:00:00.0)
Απαξιώνουν τον όμιλο και κάθε του μονάδα (2008-08-06 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ