Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΠΑΜΕ - ΤΑΞΙΚΕΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΕΣ
Θέλουμε ΟΕΚ υπερασπιστή των λαϊκών αναγκών

Δυναμική παρέμβαση χτες στο υπουργείο Εργασίας και τον ΟΕΚ

Από την παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας
Από την παρέμβαση στο υπουργείο Εργασίας
Να παρθεί πίσω η κατάπτυστη απόφαση αναστολής των παροχών του Οργανισμού Εργατικής Κατοικίας απαίτησαν εκπρόσωποι του ΠΑΜΕ και ταξικών Ομοσπονδιών (Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών, Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού - Δέρματος, Λογιστών, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, Οικοδόμων, Τύπου και Χάρτου, Φαρμάκου) με μια μαζική και δυναμική παρέμβαση που πραγματοποίησαν χτες το μεσημέρι στον Οργανισμό Εργατικής Κατοικίας. Ταυτόχρονα, καταθέτοντας και σχετικό υπόμνημα, κατήγγειλαν τη διαχρονική πολιτική των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που μετέτρεψαν τον Οργανισμό σε ατζέντη των τραπεζών και των μεγαλοκατασκευαστών, απαιτώντας την αλλαγή του προσανατολισμού του ΟΕΚ προς όφελος των δικαιούχων του που είναι και οι μόνοι που εισφέρουν στον Οργανισμό. Με γνώμονα την ικανοποίηση του δικαιώματος των εργατών στη φθηνή, ποιοτική και ασφαλή κατοικία οι δυνάμεις του ΠΑΜΕ ξεκαθάρισαν ότι το ταξικό κίνημα δε θα επιτρέψει καμία περικοπή, κανένα περιορισμό δικαιωμάτων.

Νωρίτερα οι συνδικαλιστές είχαν συγκεντρωθεί στο υπουργείο Εργασίας (οδό Σταδίου) και κατήγγειλαν την πολιτική του ηγεσία, η οποία κατά την προσφιλή της τακτική απουσίαζε, είχε φροντίσει όμως να κατεβάσει τα ρολά στην είσοδο του υπουργείου και να επιστρατεύσει διμοιρία της Υποδιεύθυνσης Αποκατάστασης Τάξης. Την αλληλεγγύη και συμπαράστασή τους καθώς και την αναγκαιότητα της ενίσχυσης της κοινής πάλης των εργαζομένων σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα, εξέφρασαν κατά την ολιγόλεπτη στάση τους έξω από το υπουργείο οι εργαζόμενοι στο δημόσιο, που πραγματοποιούσαν πορεία προς τη Βουλή με τα πανό των δυνάμεων του ΠΑΜΕ στο δημόσιο.

Για στάση ευθύνης μιλά η κυβέρνηση

Στη συνέχεια, οι συνδικαλιστές κατευθύνθηκαν προς τον ΟΕΚ όπου και πραγματοποίησαν δυναμική παρέμβαση στο γραφείο της προέδρου του Οργανισμού. Η Γ. Κωτίδου επιβεβαίωσε για ακόμα μια φορά τόσο την αναστολή των παροχών του Οργανισμού όσο και την επιβολή νέων «κοινωνικών» και «εισοδηματικών κριτηρίων» για το σύνολο των δικαιούχων, προσπάθεια που σηματοδοτεί την κυβερνητική κατεύθυνση για δραστικό περιορισμό των παροχών. Κατεύθυνση που ενισχύεται ακόμα περισσότερο από τη μείωση των πόρων του Οργανισμού, όπως και του ΟΑΕΔ και του Οργανισμού Εργατικής Εστίας με βάση το νέο αντιασφαλαστικό νόμο της κυβέρνησης. Επιπλέον, η πρόεδρος του Οργανισμού αναφέρθηκε στις πιέσεις που ασκεί για την κατασκευή του Μεσογειακού Χωριού από τον ΟΕΚ, όπως έγινε και σε πρόσφατη συνάντηση με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Θ. Πάγκαλο. Και βέβαια, ενώ η κυβέρνηση πιέζει για να προχωρήσουν έργα από τα οποία οι μεγαλοκατασκευαστές κι οι χορηγοί του εμπορευματοποιημένου αθλητισμού θα μετρήσουν νέα κέρδη, το πάγωμα των ήδη ανεπαρκών παροχών του ΟΕΚ το ονομάζει «στάση ευθύνης» όπως είπε και χτες στη Βουλή ο υπουργός Εργασίας!

Την απαράδεκτη απόφαση της πλειοψηφίας του ΟΕΚ καταγγέλλουν με ανακοινώσεις τους τα Συνδικάτα Οικοδόμων Αθήνας και Θεσσαλονίκης και καλούν τους εργαζόμενους σε συσπείρωση και οργάνωση της πάλης τους για να μπει φρένο σε αυτήν την πολιτική.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ