Παρασκευή 16 Ιούλη 2010
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ
Διαδήλωσαν ενάντια στο αντιασφαλιστικό έκτρωμα

«Αντεπίθεση» έγραφε το πανό των ταξικών δυνάμεων
«Αντεπίθεση» έγραφε το πανό των ταξικών δυνάμεων
Την ανάγκη να ξεσηκωθούν οι εργαζόμενοι και όχι μόνο να μη δεχτούν τα νέα αντιασφαλιστικά μέτρα αλλά να παλέψουν για καθολική, δημόσια υποχρεωτική Κοινωνική Ασφάλιση για όλους, ανέδειξαν όσοι διαδήλωσαν με το μπλοκ των ταξικών δυνάμεων χτες, στο πλαίσιο της στάσης εργασίας στο δημόσιο.

Μιλώντας στη συγκέντρωση που έγινε στην Αθήνα, στην Ομόνοια, ο Βασίλης Πετρόπουλος, μέλος της Εκτελεστικής Γραμματείας του ΠΑΜΕ και συνδικαλιστής στους ΟΤΑ, επισήμανε ότι τα μέτρα που παίρνουν η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, η ΕΕ και το ΔΝΤ έχουν τη στήριξη της ΝΔ και του ΛΑ.Ο.Σ. Επίσης, έχουν τη συναίνεση του κυβερνητικού και εργοδοτικού συνδικαλισμού, ο οποίος προσπαθεί να αθωώσει την κυβέρνηση και να κρύψει τις πραγματικές αιτίες της επίθεσης. Απαιτείται, τόνισε, η απομόνωση αυτών των πολιτικών και συνδικαλιστικών δυνάμεων και η υιοθέτηση της πρότασης για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες. Ακολούθησε πορεία η οποία κατέληξε στη Βουλή μέσω της οδού Σταδίου.

Στη Θεσσαλονίκη εργαζόμενοι που συσπειρώνονται στο ΠΑΜΕ πραγματοποίησαν συγκέντρωση έξω από το δημαρχείο της πόλης. Προειδοποίησαν πως θα συνεχίσουν και θα κλιμακώσουν τον αγώνα με στόχο να χτυπήσουν την καρδιά αυτής της βάρβαρης πολιτικής.

Δε νομιμοποιούμε το έγκλημα

Ταξικό έγκλημα χαρακτηρίζουν την ψήφιση του αντιασφαλιστικού νόμου οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις ΙΚΑ, ΕΛΤΑ, ΔΗΜΟΣΙΟΥ, ΟΣΕ, ΟΑΕΕ, ΠΕΣ-ΝΑΤ και ΟΤΑ, με τεράστιες, όπως σημειώνουν, επιπτώσεις στους εργαζόμενους, συνταξιούχους, νέους, γυναίκες σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα.

Η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, τονίζουν οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις, με τη στήριξη του ΛΑ.Ο.Σ. και της ΝΔ, με την ψήφιση του συγκεκριμένου νόμου, ικανοποίησε τα αιτήματα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, του κεφαλαίου, σύμφωνα με τις αποφάσεις στη Λισαβόνα, αξιοποιώντας την κρίση για παροχή σε αυτούς φθηνής εργατικής δύναμης.

«Τα μέτρα αυτά - υπογραμμίζεται - επιφυλάσσουν εργασιακό μεσαίωνα, αφού τσακίζουν την Κοινωνική Ασφάλιση, τις συντάξιμες αποδοχές, αυξάνονται όλα τα όρια ηλικίας σε όλες τις κατηγορίες, σε άνδρες και γυναίκες, για τη συνταξιοδότηση. Αυξάνεται η φορολογία, παγώνουν οι συντάξιμες αποδοχές και καρατομούνται με την περικοπή δώρων, επιδομάτων αδείας, ΛΑΦΚΑ, κλπ. Παράλληλα περικόπτονται οι δαπάνες στην Υγεία - ιατροφαρμακευτική περίθαλψη. Οδυνηρές θα είναι οι συνέπειες για τα παιδιά και τα εγγόνια μας, αφού οι αλλαγές στα εργασιακά ζητήματα, πέραν των ασφαλιστικών, συνιστούν έναν εφιάλτη».

Οι συνεργαζόμενες συνταξιουχικές οργανώσεις δηλώνουν ότι «οι εργαζόμενοι και οι συνταξιούχοι δε θα νομιμοποιήσουν ποτέ στη συνείδησή τους τα αντεργατικά - αντιασφαλιστικά μέτρα και τους νόμους που υπηρετούν Ευρωπαϊκή Ενωση και κεφάλαιο. Θα δυναμώσουν τον αγώνα με το ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα και θα ανατρέψουν στη ζωή και μαζί θα ανατραπούν οι συσχετισμοί σε πολιτικό και συνδικαλιστικό επίπεδο των δυνάμεων που υπηρετούν το κεφάλαιο».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ