Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 17
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΔΙΕΚΑΤ»
Δουλεύουν απλήρωτοι για μήνες

Εξακολουθεί η εργασιακή ανασφάλεια, για περισσότερο από ένα χρόνο, για τους εργαζόμενους στη ΔΙΕΚΑΤ (Διεθνής Εταιρία Κατασκευών). Η ΔΙΕΚΑΤ δραστηριοποιείται στις κατασκευές και στις τηλεπικοινωνίες (συντήρηση δικτύου κινητής τηλεφωνίας PANAFON κλπ). Πριν περίπου ένα χρόνο είχε προχωρήσει σε απολύσεις εργαζομένων σε Θεσσαλονίκη και Αθήνα.

Στο μηχανουργείο της στη Θεσσαλονίκη οι εργαζόμενοι είναι ανάστατοι, καθώς παραμένουν απλήρωτοι από το Νοέμβρη. Σύμφωνα με πληροφορίες, τρεις μήνες είναι απλήρωτοι οι εργαζόμενοι που απασχολούνται στη συντήρηση του δικτύου κινητής τηλεφωνίας, ενώ περισσότερο από τέσσερις μήνες παραμένουν απλήρωτοι όσοι απασχολούνται με δελτίο παροχής υπηρεσιών.

Η εργοδοσία επικαλείται πρόβλημα ρευστότητας και παραπέμπει στο μέλλον για την εξόφληση των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους. Την ίδια ώρα αυξάνει η εντατικοποίηση της δουλιάς λόγω των αυξημένων παραγγελιών. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η κατάσταση είναι ακόμη πιο δραματική για τους εργαζόμενους που απασχολεί στις δραστηριότητές της στην Αθήνα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ