Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
«ΔΙΚΗ 17Ν»
Αγορεύσεις των συνηγόρων Πολιτικής Αγωγής

Με τις αγορεύσεις των συνηγόρων πολιτικής αγωγής συνεχίστηκε χτες η δίκη για την υπόθεση της «17Ν» στο πενταμελές Εφετείο. Οι τοποθετήσεις έγιναν επί της ένστασης για αναρμοδιότητα του δικαστηρίου, έχει υποβληθεί από την υπεράσπιση. Η ένσταση αυτή βασίζεται στο σκεπτικό ότι τα εγκλήματα της «17Ν» είναι πολιτικά.

Ο συνήγορος Πολιτικής Αγωγής Σ. Γεωργίου τόνισε πως «δεν μπορεί η πυραμίδα της οργάνωσης αυτής να κλείνει με τον Α. Γιωτόπουλο. Ποιος πιστεύει σήμερα ότι πιάστηκε η ηγεσία της "17Ν"; Υπάρχουν ελεύθερα μέλη της οργάνωσης και το ισχυρίζομαι εδώ και τρία χρόνια. Δε βρέθηκε το ταμείο, το ιστορικό 45άρι, όλος ο οπλισμός, οι γυναίκες της οργάνωσης». Ο ίδιος όπως και άλλοι συνήγοροι της πολιτικής αγωγής, ζήτησε την απόρριψη της ένστασης περί πολιτικού εγκλήματος. Κατά τη διάρκεια της συνεδρίας δημιουργήθηκε ένσταση ανάμεσα στον Δ. Κουφοντίνα και τη συνήγορο Πολιτικής Αγωγής Ολγα Τσόλκα.

Εξάλλου, η Επιτροπή για Δίκαιη Δίκη στην Ελλάδα, η Κομμουνιστική Επαναστατική Λίγκα, οι Πράσινοι της Γαλλίας και το Συνδικάτο των Δικαστικών, έχουν υπογράψει «έκκληση για δίκαιη δίκη στην Ελλάδα». Σε αυτήν επισημαίνεται ότι «τα δικαιώματα της υπεράσπισης και το τεκμήριο αθωότητας πρέπει να γίνουν πλήρως σεβαστά στη δίκη δεύτερου βαθμού στο Εφετείο. Πρέπει αυτή η δίκη καθώς και οι επόμενες που θα γίνουν στο μέλλον να γίνουν με δίκαιο τρόπο και με κανονικές διαδικασίες». Την έκκληση υπογράφουν ανάμεσα σε άλλους, Ελληνες και Γάλλοι καθηγητές πανεπιστημίων. Παράλληλα, η επιτροπή επισημαίνει ότι «ο Α. Γιωτόπουλος, αρχικά κατηγορούμενος ως ο αρχηγός της "17Ν", καταδικάστηκε σε 21 φορές ισόβια ως μεταφορέας εντολών» και πως «στη διάρκεια της πρώτης δίκης δεν προσκομίστηκε κανένα στοιχείο που να στηρίξει μια τέτοια απόφαση και κανένα άλλωστε στοιχείο δεν επέτρεψε στο δικαστήριο να αποδεχτεί την κατηγορία για συμμετοχή σε οποιαδήποτε ενέργεια αυτής της οργάνωσης».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ