Σάββατο 17 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 27
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΕΚΘΕΣΙΑΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΟΛΠ
Προβλήματα στατικότητας

Το κτίριο του ΟΛΠ
Το κτίριο του ΟΛΠ
Με προβλήματα στατικής επάρκειας λειτουργεί από το 1999 το κτίριο του Εκθεσιακού Κέντρου Πειραιά, σύμφωνα με χτεσινή ανακοίνωση του ΟΛΠ. Τα προβλήματα διάβρωσης εντοπίστηκαν κυρίως στην οροφή του κτιρίου - και μάλιστα διαρκώς επιδεινώνονται, σύμφωνα με τις τεχνικές υπηρεσίες του Οργανισμού. Το γεγονός αυτό από μόνο του φανερώνει πόσο «στο γόνατο» λειτουργούν στη χώρα μας οι προσεισμικοί έλεγχοι, πολύ περισσότερο σε τέτοια κτίρια που συναθροίζεται πλήθος κόσμου, και πόσο πίσω βρίσκονται τα θέματα της αντισεισμικής θωράκισης, με ευθύνη των κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, οι τεχνικές υπηρεσίες του ΟΛΠ μετά από πρόσφατο έλεγχο της στατικής επάρκειας των κτιριακών εγκαταστάσεων της Λιμενικής Ζώνης διαπίστωσαν ότι στο Εκθεσιακό Κέντρο το πρόβλημα διάβρωσης των τενόντων της οροφής έχει επιδεινωθεί και με έγγραφο που κατέθεσαν στις 6 Δεκέμβρη 2005 ζητούν να μην ανανεωθεί καμία άδεια λειτουργίας, πριν ολοκληρωθεί ο έλεγχος όλης της κατασκευής.

Ο ΟΛΠ αποφάσισε κατόπιν αυτών να διακοπεί προσωρινά η λειτουργία του, μέχρι να εξεταστεί από ομάδα τριών καθηγητών του ΕΜΠ και αποφασιστεί από τις υπηρεσίες της Νομαρχίας Πειραιά να δοθεί άδεια καταλληλότητας.

Το θέμα ωστόσο, αγγίζει ίσως τα όρια σκανδάλου, καθώς όπως σημειώνει ο ΟΛΠ, «από το έτος 1999, η τότε Διοίκηση του ΟΛΠ προέβη σε διαδοχικές απευθείας αναθέσεις, χωρίς διαγωνισμό, εργασιών ενίσχυσης του φέροντος οργανισμού του Εκθεσιακού Κέντρου, συμπεριλαμβανομένης και της επισκευής των τενόντων ανάρτησης της στέγης, συνολικού ύψους 6.812.000 ευρώ, χωρίς να εκτελεστούν ουδέποτε οι εργασίες ενίσχυσης των τενόντων αυτών»!

Οπως μάλιστα προσθέτει, «η εργολήπτρια εταιρία προσέφυγε στο Πενταμελές Εφετείο Πειραιώς, το οποίο με την υπ' αριθμό 559/2004 απόφασή του, έκρινε ότι η εταιρία ολοκλήρωσε καλώς (!) τις συμβατικές της υποχρεώσεις και ότι δεν είχε την υποχρέωση να προβεί στις εργασίες πλήρους αποκατάστασης των τενόντων ανάρτησης της στέγης»...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ