Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 38
ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συγκέντρωση διαμαρτυρίας στον «Planet»

Αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, έξω από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού στο Περιστέρι

Σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά από τις εγκαταστάσεις του ραδιοφωνικού σταθμού «Planet» (Αιμιλίου Βεάκη 58, στο Περιστέρι), που θα πραγματοποιηθεί αύριο Τετάρτη, στις 12 το μεσημέρι, καλεί όλους τους εργαζόμενους στα ΜΜΕ η Συντονιστική Επιτροπή των Συνεργαζόμενων Ενώσεων στο χώρο του Τύπου. Η κινητοποίηση γίνεται, όπως επισημαίνει η Συντονιστική Επιτροπή σε σχετική ανακοίνωσή της, για να μπει επιτέλους φρένο στην εξοργιστική ασυδοσία της εργοδοσίας του ραδιοσταθμού «Planet», που συνεχίζεται επί δεκαέξι μήνες.

Αυτή η ασυδοσία, όπως τονίζει η Συντονιστική Επιτροπή στην ανακοίνωσή της, συνεπικουρείται ουσιαστικά από την εξίσου εξοργιστική ανοχή των αρμόδιων οργάνων της πολιτείας, που παρακολουθούν αμέτοχα έναν ιδιοκτήτη ραδιοφωνικού σταθμού να έχει για πάνω από ένα χρόνο απλήρωτους τους εργαζόμενους στο σταθμό, να μην τους καταβάλλει τα Δώρα Χριστουγέννων και Πάσχα, να μην τους αποζημιώνει, να μην τους απολύει. Συγχρόνως όμως, να προσλαμβάνει άλλους εργαζόμενους (!!!), να μεταφέρει παράνομα την έδρα του ραδιοφωνικού σταθμού σε άλλη διεύθυνση και να μετατρέπει, επίσης, παράνομα έναν ειδησεογραφικό, όπως προβλεπόταν στην άδεια λειτουργίας του, σταθμό σε μουσικό.

Τα όσα έχουν συμβεί στην περίπτωση του «Planet» είναι ανήκουστα, ενώ οι «πρώην» εργαζόμενοι του ραδιοσταθμού αντιμετωπίζουν σωρεία προβλημάτων. Ηδη, οι εργαζόμενοι έχουν καταφύγει στη Δικαιοσύνη, προκειμένου να τους καταβληθούν τα δεδουλευμένα, τόσο από τον πρώην ιδιοκτήτη του ραδιοσταθμού Αθ. Παύλοβιτς, όσο και από το νέο ιδιοκτήτη Γιώργο Πολυχρονίου. Οι εργαζόμενοι ζητούν άμεσα την καταβολή των δεδουλευμένων, τη διατήρηση των θέσεων εργασίας, αλλά και τη διατήρηση του ειδησεογραφικού χαρακτήρα του ραδιοφωνικού σταθμού.

Η Συντονιστική Επιτροπή για όλα αυτά που συμβαίνουν στο ραδιοφωνικό σταθμό καλεί τους εργαζόμενους των ΜΜΕ, με τη δυναμική και μαζική συμμετοχή τους στη διαδήλωση της Τετάρτης, να δώσουν ένα ηχηρό μήνυμα προς κάθε κατεύθυνση. Μήνυμα προς τα υπουργεία Επικρατείας και Εργασίας και το Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο ότι οφείλουν έστω και την ύστατη ώρα να προχωρήσουν στην άμεση απαγόρευση της παράνομης λειτουργίας του «Planet» και να πάψουν να κλείνουν τα μάτια μπροστά σ' αυτήν την ωμή παραβίαση θεμελιωδών αρχών της εργατικής νομοθεσίας.

Μήνυμα επίσης, και προς οιονδήποτε «"ενδιαφερόμενο" πως οι εργαζόμενοι στα ΜΜΕ δε θα επιτρέψουν να λειτουργήσει η περίπτωση "Planet" ως "πιλότος" και θα βρίσκονται σε διαρκή επαγρύπνηση, ώστε οι εμπνευστές αυτού του αίσχους να μη βρουν μιμητές».

ΠΑΡΟΜΟΙΑ ΘΕΜΑΤΑ
Δικαστική δικαίωση εργαζομένων (2006-07-06 00:00:00.0)
Συνεχίζεται η εργοδοτική ασυδοσία (2005-12-22 00:00:00.0)
Στο «χορό» των απολύσεων και ο «Σκάι» (2005-09-15 00:00:00.0)
Νέα απεργία σήμερα στον «Flash» (2005-07-08 00:00:00.0)
Ερμαια της κυβερνητικής και εργοδοτικής ασυδοσίας (2004-12-14 00:00:00.0)
Εκβιασμοί για απολύσεις (2002-03-02 00:00:00.0)

Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ