Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 28
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΝΙΚΑΙΑ
Μαζί με τους μαθητές Δήμος και γονείς

Κοινό διάβημα στο υπουργείο Παιδείας και στον Οργανισμό Σχολικών Κτιρίων θα κάνουν σήμερα η Δημοτική Επιτροπή Παιδείας (ΔΕΠ) του Δήμου Νίκαιας και η Ενωση Γονέων Νίκαιας. Σε σχετική ανακοίνωσή τους σημειώνουν: «Είχαμε συναποφασίσει και στηρίξαμε τους μαθητές της πόλης μας στην κινητοποίηση στις 9 Δεκέμβρη, αλλά συγχρόνως συναποφασίστηκε να παρθούν κι άλλες πρωτοβουλίες για να αποτρέψουν τα μέτρα που αποσκοπούν στη διάσπαση του ενιαίου χαρακτήρα της εκπαίδευσης».

«Αυτή η πολιτική, συνεχίζουν, διαμορφώνεται μέσω του προϋπολογισμού, με τη μείωση των κονδυλίων για τη λειτουργία και τη συντήρηση των σχολείων, καθώς και τη μεταφορά στην Τοπική Αυτοδιοίκηση του περιεχομένου της Παιδείας, που θα έχει σαν συνέχεια την ιδιωτικοποίησή της, αφού οι πόρτες του σχολείου ανοίγουν διάπλατα στους επιχειρηματίες και τις πολυεθνικές».

Οι εκπρόσωποι των φορέων τονίζουν την ανάγκη ανάπτυξης της πάλης για να μην περάσουν τα προωθούμενα μέτρα στην Παιδεία καθώς αυτά έχουν στόχο «να μάθουν τα παιδιά από πολύ μικρή ηλικία να δέχονται και να βλέπουν φυσιολογικό τον "ευέλικτο τρόπο ζωής", την "ευέλικτη αγορά", τη "διά βίου μάθηση". Στόχος είναι η δημιουργία πειθήνιων εργαζόμενων, εργαλεία στα χέρια των επιχειρηματιών».

Παράλληλα, καλούν γονείς, μαθητές, εκπαιδευτικούς, όλους τους φορείς της πόλης να διεκδικήσουν από κοινού: Αύξηση της χρηματοδότησης από τον προϋπολογισμό για τη λειτουργία των Σχολικών Επιτροπών και τη συντήρηση των σχολείων, κάλυψη των εκπαιδευτικών κενών σε όλες τις βαθμίδες, κατάργηση κάθε μορφής ιδιωτικής εκπαίδευσης και της παραπαιδείας, θέσπιση δίχρονης προσχολικής αγωγής, 15% από τον κρατικό προϋπολογισμό για την κάλυψη των αναγκών της δημόσιας εκπαίδευσης, ενώ πάγιο και αδιαπραγμάτευτο αίτημα είναι το 12χρονο ενιαίο, υποχρεωτικό, βασικό δημόσιο και δωρεάν σχολείο.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ