Τρίτη 20 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΠΑΙΔΕΙΑ
ΟΝΝΕΔ
Με σημαία την «επιχειρηματικότητα»...

Σειρά αντιδράσεων έχουν προκαλέσει στο κυβερνών κόμμα οι καταγγελίες, σύμφωνα με τις οποίες η ΟΝΝΕΔ έστησε τα τελευταία χρόνια μια ανώνυμη εταιρία και δυο - τρεις «μη κυβερνητικές οργανώσεις», προκειμένου να παίρνει μέσω αυτών επιδοτήσεις από κρατικούς οργανισμούς. Απαντώντας στο θέμα το Γραφείο Τύπου της ΟΝΝΕΔ δήλωσε ότι κλήθηκαν τα μέλη της οργάνωσης που εμπλέκονται σ' αυτές τις υποθέσεις να δώσουν εξηγήσεις, ωστόσο η Οργάνωση Θεσσαλονίκης της ΟΝΝΕΔ με άλλη ανακοίνωση κάνει λόγο για συκοφαντικά και ανακριβή δημοσιεύματα και υπεραμύνεται του δικαιώματος συμμετοχής των μελών της σε «μη κυβερνητικές οργανώσεις».

Στο θέμα αναφέρθηκε χτες και ο υπουργός Επικρατείας, Θ. Ρουσόπουλος, επικεντρώνοντας μόνο στις επιχορηγήσεις που φαίνεται να πήρε η εταιρία της ΟΝΝΕΔ από τον ΟΠΑΠ και δήλωσε ότι: «από τον ΟΠΑΠ, δεν υπάρχει κάποιου είδους επιδότηση στην ΟΝΝΕΔ, υπάρχουν αντιθέτως, επιδοτήσεις σε άλλες κομματικές, πολιτικές νεολαίες». Την ίδια στιγμή ο πρόεδρος του ΟΠΑΠ είχε δηλώσει ότι ο οργανισμός ναι μεν «δεν έχει δώσει επιχορηγήσεις σε πολιτική νεολαία», αλλά παρέπεμψε στην επιτροπή χορηγιών και το σχετικό πρόγραμμα του οργανισμού.

Ωστόσο, άπαντες απέφυγαν να μιλήσουν για την «ταμπακέρα», δηλαδή για το πώς και πού αξιοποιούνται τα όποια κονδύλια καρπώνεται η ΟΝΝΕΔ είτε άμεσα είτε μέσω εταιριών. Κανείς δε μίλησε για την επιχείρηση εξαγοράς ψήφων και συνειδήσεων μέσα στα ιδρύματα Ανώτατης Εκπαίδευσης, όπου κυρίως δραστηριοποιείται η οργάνωση, ή τα «ρουσφέτια» και το εμπόριο ελπίδας για τους νέους που αναζητούν εργασία... Κανείς δεν είπε ότι όταν «κλείνεις σε όλες τις πτώσεις» έννοιες όπως «επιχειρηματικότητα», «ανταγωνιστικότητα» κλπ. δεν μπορεί παρά να είσαι και πρωτοπόρος στην εφαρμογή των άγριων νόμων του καπιταλισμού...


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ