Τετάρτη 21 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 16
ΔΙΕΘΝΗ
«Σημαντικός φίλος» για τις ΗΠΑ η Πολωνία

ΟΥΑΣΙΓΚΤΟΝ.-

Το μέλλον των πολωνικών στρατευμάτων στο Ιράκ, αλλά και την κατάσταση που επικρατεί στις γειτονικές χώρες, αναμένεται να συζητήσουν οι υπουργοί Εξωτερικών των ΗΠΑ και της Πολωνίας, Κοντολίζα Ράις και Στεφάν Μέλερ, αντίστοιχα.

Λίγο πριν από τη συνάντηση, η Κοντολίζα Ράις καλωσόρισε τον Πολωνό ομόλογό της και τόνισε πως «φυσικά η Πολωνία είναι ένας σημαντικός φίλος για τις ΗΠΑ, ένας στρατηγικός συνέταιρος και μια πηγή έμπνευσης στους λαούς του πλανήτη που ακόμα επιζητούν την ελευθερία».

«Θα παρουσιάσω τις θέσεις μας για το Ιράκ», τόνισε ο Πολωνός υπουργός κατά την άφιξή του στο γραφείο της Αμερικανίδας υπουργού Εξωτερικών. Κάνοντας, μάλιστα, έμμεση μνεία στην Ουκρανία, η οποία βρίσκεται σε διαμάχη με τη Ρωσία για την τιμή του ρωσικού φυσικού αερίου, ο Πολωνός υπουργός εξέφρασε την επιθυμία του να συζητήσουν και για την κατάσταση στις γειτονικές χώρες. Οπως είναι γνωστό, η Πολωνία επιζητά παρέμβαση της ΕΕ και των ΗΠΑ στο συγκεκριμένο ζήτημα, και έχει ζητήσει και την ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ