Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΔΑΣ ΟΤΑ
ΟΧΙ στην παγίδα των επαγγελματικών ταμείων

Στην παγίδα της δημιουργίας επαγγελματικού ταμείου ρίχνει το υπουργείο Εσωτερικών - με τη σύμφωνη γνώμη της ΚΕΔΚΕ - τους εργαζόμενους του συγκεκριμένου υπουργείου, της ΚΕΔΚΕ και των ΤΕΔΚ, καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η ΔΑΣ ΟΤΑ. Των ταμείων δηλαδή που προβλέπει ο αντιασφαλιστικός νόμος του ΠΑΣΟΚ, ο 3029/2002, και τον οποίο στήριξαν οι ηγεσίες των παρατάξεων ΠΑΣΚΕ, ΔΑΚΕ και Αυτόνομη Παρέμβαση (ΣΥΝ) στη ΓΣΕΕ.

Στην ίδια παγίδα επιχειρούν να ρίξουν και το σύνολο των εργαζομένων στους ΟΤΑ. Η ηγεσία της ΠΑΣΚΕ με ανακοίνωσή της πρωτοστατεί, αλλά σιγοντάρει και η ηγεσία της ΔΑΚΕ διά της σιωπής της. Η ΑΣΚ (ΣΥΝ), από την άλλη, για λόγους τακτικής αναδιπλώνεται και εμφανίζεται αντίθετη. Ομως η γενική τους γραμμή είναι η ύπαρξη επαγγελματικών ταμείων, δίνοντας άλλοθι στην κυβέρνηση για τη χαριστική βολή στη Δημόσια Κοινωνική Ασφάλιση.

Η ΔΑΣ ΟΤΑ καλεί τους εργαζόμενους να δώσουν την πρέπουσα απάντηση και προς την κυβέρνηση και προς αυτούς που υπονομεύουν τον κοινωνικό χαρακτήρα της Κοινωνικής Ασφάλισης, αβαντάροντας έτσι τις ιδιωτικές ασφαλιστικές εταιρίες. Το ΠΑΜΕ - τονίζει η ΔΑΣ ΟΤΑ - πρωτοστατεί για δημόσια, δωρεάν Κοινωνική Ασφάλιση, αντίστοιχη με τις σύγχρονες ανάγκες των εργαζομένων. Κατάργηση των αντιασφαλιστικών νόμων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ. Σύνταξη ανεξαρτήτως ηλικίας στα 30 χρόνια ασφάλισης και άλλα.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ