Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 21
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΜΕΘ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟΥ ΡΙΟΥ
Μετά τα εγκαίνια «λουκέτο»

Την αγανάκτηση των κατοίκων του Ρίου προκάλεσε το κλείσιμο της Μονάδας Εντατικής Θεραπείας (ΜΕΘ) στο Πανεπιστημιακό νοσοκομείο της πόλης την περασμένη Πέμπτη, η λειτουργία της οποίας αποτελούσε χρόνιο αίτημα, αλλά και επιτακτική ανάγκη για την περιοχή. Το εξοργιστικό στην υπόθεση είναι ότι η συγκεκριμένη μονάδα εγκαινιάστηκε με τυμπανοκρουσίες μόλις τον περασμένο Νοέμβρη (16/11) και από τότε ουσιαστικά υπολειτουργούσε ως Μονάδα αυξημένης φροντίδας. Για μια ακόμη φορά έρχονται έτσι στην επιφάνεια οι συνέπειες της αντιλαϊκής πολιτικής και στο χώρο της Υγείας, με την εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών και την πλήρη υποβάθμιση των δημόσιων νοσοκομείων προς όφελος των ιδιωτών.

Η αιτία του εσπευσμένου «λουκέτου» είναι η τεράστια έλλειψη νοσηλευτικού προσωπικού. Ουσιαστικά, η μονάδα λειτουργούσε με 4 από τις 8 νοσηλεύτριες και με ένα μόνο κρεβάτι. Μάλιστα, πριν καλά καλά εγκαινιαστεί, είχαν ακουστεί σκέψεις για μεταφορά της μονάδας στο «Καραμανδάνειο» νοσοκομείο Παίδων, αλλά διαφώνησαν οι πανεπιστημιακοί γιατροί.

Παρ' όλο που εξαρχής υπολειτουργούσε, η διοίκηση του νοσοκομείου προχώρησε στα εγκαίνια δίνοντας μεγάλη δημοσιότητα. Χορηγός των εγκαινίων ήταν η εταιρία «Goody's» («Γκούντις») και μάλιστα το γεγονός αξιοποιήθηκε για να διαφημιστεί ο... κοινωνικός ρόλος της ιδιωτικής πρωτοβουλίας.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ