Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
ΧΑΛΚΙΔΑ
«Εφυγε» ο σ. Απόστολος Ραχιώτης

«Εφυγε» από κοντά μας, πλήρης ημερών, την προηγούμενη Παρασκευή, ένας από τους πρωτεργάτες της ΕΑΜικής αντίστασης στην Ιστιαία και άοκνος εργάτης του κομμουνιστικού κινήματος της περιοχής, ο σ. Απόστολος Ραχιώτης, από τα Καμάρια Ιστιαίας.

Ο Απόστολος Ραχιώτης γεννήθηκε το 1918, καταγόταν από αγροτική οικογένεια και σε ηλικία 23 ετών, το 1941, έγινε μέλος του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδας.

Εντάχτηκε στο ΕΑΜ της περιοχής το 1942 και στον εφεδρικό ΕΛΑΣ, απ' όπου πολέμησε κατά των φασιστών κατακτητών και των ντόπιων υποτακτικών τους. Για την αγωνιστική του δράση, κυνηγήθηκε και εξορίστηκε δύο φορές στη Μακρόνησο, χωρίς να λυγίσει και να υπογράψει. Μετά τη μεταπολίτευση, συνέχισε μέχρι το τέλος της ζωής του να αγωνίζεται μέσα από τις γραμμές του ΚΚΕ.

«Η 90χρονη πορεία του Κόμματός μας, του ΚΚΕ, αποτέλεσε σκοπό της ζωής σου. Μ' όλες σου τις δυνάμεις πάλεψες για να πάει τούτος ο τόπος λίγο καλύτερα, λίγο ψηλότερα. Εμείς οι νεότεροι, πολλά από τα μαθήματα της ζωής σου, χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε σε κάθε ευκαιρία. Να προσεγγίζουμε το νέο, το ουσιαστικό», επισήμανε, εκτός των άλλων, ο εκπρόσωπος της ΝΕ Χαλκίδας του ΚΚΕ στην αποχαιρετιστήρια ομιλία του.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ