Τετάρτη 28 Δεκέμβρη 2005
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 23
ΡΕΠΟΡΤΑΖ
Στερνό «αντίο» στον αγωνιστή - κομμουνιστή Δημήτρη Κάιλα

Σκεπασμένος με την κόκκινη σημαία του ΚΚΕ με το σφυροδρέπανο και τη σημαία της μεγάλης ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, σύμβολα που υπηρέτησε μέχρι το τέλος της ζωής του, «πορεύτηκε» στην τελευταία του κατοικία, την προηγούμενη Παρασκευή 23/12 το μεσημέρι, ο αγωνιστής της Εθνικής Αντίστασης και συγγραφέας, ο κομμουνιστής Δημήτρης Κάιλας.

Στην πολιτική κηδεία που έγινε στο Νεκροταφείο Αγίων Αναργύρων, παρουσία, εκτός των οικείων του, πλήθους συντρόφων και συναγωνιστών του, το κλίμα φορτίστηκε ιδιαίτερα με τις αποχαιρετιστήριες ομιλίες των συντρόφων και συναγωνιστών του ΚΚΕ, της Εθνικής Αντίστασης και του Δημοκρατικού Στρατού Ελλάδας, που υπηρέτησε μέχρι την τελευταία στιγμή της ζωής του ο Δημήτρης Κάιλας. Αποχαιρετώντας το νεκρό, ο εκπρόσωπος της ΚΕ του ΚΚΕ επισήμανε την αγωνιστική - κομμουνιστική δράση και πορεία του Δ. Κάιλα και τις παρακαταθήκες που αφήνει για τις νεότερες γενιές των κομμουνιστών και της νεολαίας, επισημαίνοντας πως, άλλωστε, «είσαι ένας από τους ζευγάδες που φεύγουν, αλλά η σπορά τους μένει». Ενώ, στην προσωπική συμβολή του αγωνιστή κομμουνιστή στη δράση της ΚΟ, αναφέρθηκε ο εκπρόσωπος της ΚΟΒ Αγ. Αναργύρων του Κόμματος.

Το παράδειγμά του και τις αγωνιστικές παρακαταθήκες του υπογράμμισε η εκπρόσωπος της ΠΕΑΕΑ Αγ. Αναργύρων και του Συλλόγου Απογόνων και Φίλων της Εθνικής Αντίστασης και του ΔΣΕ, ενώ, αποχαιρετώντας εκ μέρους της ΠΟΑΟ και του ΚΜΙΕΑ, του οποίου υπήρξε πρόεδρος για 8 χρόνια ο Δημήτρης Κάιλας, ο αντιπρόεδρος του ΚΜΙΕΑ Νίκος Μανδράκος αναφέρθηκε, εκτός των άλλων, στη σημαντική προσφορά του εκλιπόντος, στη μελέτη της Ιστορίας της Εθνικής Αντίστασης με τα βιβλία, τα άρθρα και, γενικά τα γραπτά του ως ιστορικού. Από το Δήμο Αγ. Αναργύρων το νεκρό αποχαιρέτησε ο αντιδήμαρχος.

Ανάμεσα στα πολλά στεφάνια που έστειλαν, διακρίναμε εκείνα της ΚΕ του ΚΚΕ, της ΚΝΕ, της ΠΕΑΕΑ και της ΠΟΑΟ, του ΚΜΙΕΑ, του δημάρχου Αγίων Αναργύρων κ.ά.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ