Πέμπτη 15 Ιούνη 2000
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ
Χορεύοντας με τα δέντρα

«Αγκαλιάζω το δέντρο» είναι ο τίτλος του χορευτικού βίντεο της Λουκίας Ρικάκη, που θα προβληθεί στην γκαλερί «Ελεμεντς»(Δεινοκράτους 53 και Μαρασλή), σήμερα (9μ.μ). Η προβολή θα συνοδεύεται από έκθεση φωτογραφίας με τα υλικά έρευνας της ταινίας και με την παρουσίαση του βιβλίου και του CD» της δημιουργού.

Η ταινία περιλαμβάνει τις χορογραφίες της ταινίας «Συμφωνία χαρακτήρων» και η ιδέα προέρχεται από ένα ντοκιμαντέρ που κατέγραφε μια ομάδα Ινδών, που έμειναν πολλές μέρες αγκαλιασμένοι με δέντρα, για να τα προστατεύσουν από τις μπουλντόζες. Οι χορογραφίες γυρίστηκαν στις Καρυές της Λακωνίας, στα γνωστά από τον Παυσανία «Πλατάνια του Μενέλαου». Η ταινία παρουσιάσηκε σε ξένα φεστιβάλ, ενώ θα προβληθεί στην Τσεχία και Ουγγαρία.

Οι χορογραφίες είναι των Βασίλη Μυριανθόπουλου - Κυριάκου Κοσμίδη, η σκηνογραφία του Αντώνη Χαλκιά, η διεύθυνση φωτογραφίας του Αργύρη Θέου, το μοντάζ του Τάκη Γιαννόπουλου, η μουσική του Θανάση Ρικάκη. Χορεύουν οι Βασίλης Μυριανθόπουλος, Κωνσταντίνος Κάππας, Γιάννης Κοτσιφάς, Κυριάκος Κοσμίδης, Χρήστος Παπαδόπουλος.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ