Κυριακή 8 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 20
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΙ «ΣΟΦΤΕΞ»
Συνεχίζουν ενωμένοι

Τον αγώνα τους ενάντια στα αντεργατικά σχέδια της εργοδοσίας (απολύσεις, ανατροπή εργασιακών σχέσεων κτλ.) συνεχίζουν οι εργαζόμενοι της «ΣΟΦΤΕΞ», αψηφώντας την εργοδοτική τρομοκρατία και ξεπερνώντας τα δικαστικά εμπόδια καθώς, στη Γενική Συνέλευση της περασμένης Παρασκευής αποφάσισαν ομόφωνα να προχωρήσουν σε τρίωρες στάσεις εργασίας, από αύριο Δευτέρα, 9/1 μέχρι και την Τετάρτη 11/1, με αιτήματα την άμεση καταβολή δεδουλευμένων που χρωστά η διεύθυνση της εταιρίας και την εξασφάλιση μέτρων υγιεινής και ασφάλειας.

«Δεν κάνουμε κινητοποιήσεις μόνο για τους 28 απολυμένους, όλοι οι εργάτες είμαστε στο στόχαστρο, κάνουμε κινητοποιήσεις για όλους μας», σημείωσε ο πρόεδρος του σωματείου Χρ. Κατσούλιας. «Θέλουν να χτυπήσουν τη συσπείρωση και την ενότητα που πετύχαμε, το σωματείο, την ταξική γραμμή - γραμμή αντίστασης - που ακολουθεί, αυτό τους πονά». Και επισήμανε ότι οι εργάτες σωστά επέλεξαν να αγωνιστούν, διαφορετικά οι απολύσεις θα ήταν πολύ περισσότερες. Απαντώντας στα τεχνάσματα της εργοδοσίας ότι δήθεν το κλαδικό συνδικάτο είναι αναρμόδιο να κηρύσσει κινητοποιήσεις, ο Γ. Τόλης, πρόεδρος του κλαδικού συνδικάτου τόνισε: «Η κλαδική συνδικαλιστική οργάνωση είναι πολύ σημαντική, το κλαδικό συνδικάτο είναι ένα όπλο στα χέρια μας» που σωστά έχει προβλεφτεί, επειδή εξελίξεις όπως η είσοδος εργολαβικών συνεργείων «σπάνε» τους κλάδους.

Την Τετάρτη 11 του μήνα, οι εργαζόμενοι προχωρούν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας μπροστά στο υπουργείο Απασχόλησης, την ώρα που έχει προγραμματιστεί τριμερής συνάντηση. Στο πλευρό των εργαζομένων της «ΣΟΦΤΕΞ», η Ομοσπονδία Τύπου - Χάρτου προσφέρει 1.000 ευρώ για τον αγώνα τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ