Τετάρτη 11 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 14
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
«ΙΑΣΩ»
Στόχος η υψηλότερη κερδοφορία

Επίκαιρη Ερώτηση κατέθεσε το ΚΚΕ

Το οργανωμένο σχέδιο εκβιασμών και πιέσεων σε βάρος των εργαζομένων στον Ομιλο «Ιασώ», με στόχο την υψηλότερη κερδοφορία, καταγγέλλει η βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου με Επίκαιρη Ερώτησή της για τους υπουργούς Υγείας Νικήτα Κακλαμάνη και Απασχόλησης Πάνο Παναγιωτόπουλο.

«Στις 29/12/05 ο επιχειρηματικός όμιλος "Ιασώ", ο οποίος δραστηριοποιείται στις πωλήσεις υπηρεσιών Υγείας, με ένα οργανωμένο σχέδιο εκβιασμών και πιέσεων, απαίτησε από τις καθαρίστριες των δύο νοσοκομείων - επιχειρήσεων του ομίλου, να αυτοαπολυθούν, μέσω παραίτησης και να ενταχθούν σε ιδιωτικό συνεργείο καθαρισμού, μειώνοντας έτσι στο μισό τις αποδοχές τους, αλλά και άλλα δικαιώματα, όπως ρεπό, άδειες, ασφάλιση κλπ., υπογραμμίζει η Β. Νικολαΐδου. Οι εκβιασμοί, συνεχίζει, και οι πιέσεις έγιναν με την απειλή της απόλυσης των καθαριστριών, όπως επίσης και των μελών των οικογενειών τους που εργάζονται με άλλες ειδικότητες στον όμιλο. Οι επιχειρηματίες μετά την άρνηση των εργαζομένων να παραιτηθούν από τα δικαιώματά τους, προχώρησαν ήδη σε 12 απολύσεις, με προοπτική να απολυθούν όλες. Κίνητρο των εργοδοτών είναι να μειώσουν τις παντός είδους αποδοχές, να αλλάξει το εργασιακό καθεστώς σε εργαζόμενους που ήδη αμείβονται με εξευτελιστικούς μισθούς και σε συνθήκες εντατικοποίησης, επιδιώκοντας την ακόμη μεγαλύτερη κερδοφορία της επιχείρησης. Είναι φανερό ότι οι εργοδότες στηρίζονται σε μια πολιτική και σε ένα θεσμικό πλαίσιο που κατοχυρώνει τη μέγιστη κερδοφορία για τους ίδιους και την υπερεκμετάλλευση των εργαζομένων, μέσα από την εμπορευματοποίηση των αναγκών του λαού για υπηρεσίες Υγείας, οι οποίες πρέπει να παρέχονται πλήρως και δωρεάν».

Η βουλευτής του ΚΚΕ ερωτά τους υπουργούς, ποια μέτρα πρόκειται να πάρει η κυβέρνηση ώστε να σταματήσει η εργοδοτική αυθαιρεσία στους τόπους δουλιάς, για την άμεση επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων, με πλήρη δικαιώματα και την εξασφάλιση μόνιμης και σταθερής δουλιάς των εργαζομένων στο όμιλο «Ιασώ».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ