Παρασκευή 13 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 18
ΔΙΕΘΝΗ
ΙΣΠΑΝΙΑ
Νέες «αντιτρομοκρατικές» συλλήψεις

ΜΑΔΡΙΤΗ.--

Η ισπανική αστυνομία ανακοίνωσε τη σύλληψη του φερόμενου ως αρχηγού δύο πυρήνων που πιστεύεται ότι έχουν διασυνδέσεις με την «Αλ Κάιντα». Οι πυρήνες αυτοί που διαλύθηκαν πριν λίγες μέρες με τη σύλληψη 20 ατόμων, έχουν θεωρηθεί πως στρατολογούσαν και εκπαίδευαν ισλαμιστές μαχητές και τους έστελναν στο Ιράκ.

Σύμφωνα με την ισπανική αστυνομία, ο 23χρονος Μαροκινός Ομαρ Νάκσα φέρεται να είναι ο αρχηγός αυτών των πυρήνων και πιθανολογείται πως βοήθησε να εγκαταλείψουν την Ισπανία τους υπόπτους για τις επιθέσεις της 11ης Μαρτίου 2004 στη Μαδρίτη.

Αυτή η πληροφορία έρχεται από τις δηλώσεις του Λάρμπι Μπεν Σέλαμ, που συνελήφθη τον περασμένο Ιούνη και υποστήριξε ότι ο Ομάρ Νάκσα οργάνωσε τη διαφυγή των τεσσάρων στη Συρία ως πρώτο βήμα για την είσοδό τους στο Ιράκ.

Σημειώνεται ότι η ισπανική αστυνομία έχει συλλάβει πάνω από 200 υπόπτους από την 11 Σεπτέμβρη 2001, αλλά οι ισπανικές αρχές υποστηρίζουν πως οι τελευταίες συλλήψεις και επιδρομές που έχει διεξαγάγει δείχνουν ότι οι ισλαμιστές μαχητές συνεχίζουν να χρησιμοποιούν την Ισπανία για να σχεδιάζουν τις δραστηριότητές τους.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ