Κυριακή 15 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 29
ΕΙΔΗΣΕΙΣ
«ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΡΟΣΑ»
Η «τελευταία πράξη» και ο απολογισμός

Η «τελευταία μάχη του άγνωστου πολέμου», όπως είναι και ο τίτλος του σημερινού, 19ου επεισοδίου της σειράς, θα παρακολουθήσουμε τον «επίλογο» αυτής της εποποιίας του Σοβιετικού λαού που «γράφτηκε» στις 8 Αυγούστου του 1945 με την επίθεση της ΕΣΣΔ στη Μαντζουρία.

Αν και πολύ νωρίς, τον Απρίλη του 1941, οι Σοβιετικοί και οι Γιαπωνέζοι υπογράψανε μια συμφωνία ανακωχής και αμοιβαίας ουδετερότητας προκειμένου να απομακρύνουν χρονικά τον άμεσο κίνδυνο, μιας εισβολής στην Απω Ανατολή και του Χίτλερ στη στην ΕΣΣΔ, οι Σοβιετικοί παρέμειναν δύσπιστοι και ανήσυχοι διατηρώντας μια ισχυρή άμυνα στην Απω Ανατολή κατά τη διάρκεια όλου του πολέμου.

Στη συνθήκη της Γιάλτας οι Σοβιετικοί αποφάσισαν να εναντιωθούν στην Ιαπωνία εισβάλλοντας αιφνιδιαστικά στη Μαντζουρία στις 8 Αυγούστου 1945.

Την επόμενη Κυριακή μη χάσετε το τελευταίο, 20ό επεισόδιο με τίτλο «Ο Ανώνυμος Στρατιώτης ενός Αγνωστου Πολέμου». Σε αυτό το επεισόδιο ανακεφαλαιώνονται οι δοκιμασίες και οι επιτυχίες του λαού της ΕΣΣΔ κατά τη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, με κεντρικό άξονα τη σχέση των Σοβιετικών με τη Συμμαχία.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ