Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 25
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΕΚΙΔΕ
Κάτω τα χέρια από τις Συλλογικές Συμβάσεις

Με υπόμνημά της προς τις εργοδοτικές ενώσεις, η ταξική Ομοσπονδία ξεκαθαρίζει ότι οι κατάπτυστες προτάσεις των βιομηχάνων θα βρουν μπροστά τους το σύνολο των εργαζομένων

Ξεκάθαρο μήνυμα ότι οι εργαζόμενοι θα απαντήσουν στην επιχείρηση κατάργησης των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με οργάνωση και κλιμάκωση των αγώνων τους, στέλνει η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Κλωστοϋφαντουργίας, Ιματισμού και Δέρματος (ΟΕΚΙΔΕ) με υπόμνημά της προς τις εργοδοτικές ενώσεις του κλάδου.

Η Ομοσπονδία, απαντώντας στις θέσεις των εργοδοτών περί «ανταγωνιστικότητας» και στον υποκριτικό τους «πόνο» για τους χιλιάδες άνεργους, σημειώνει ότι «οι εξελίξεις στους κλάδους μας δεν είναι κεραυνός εν αιθρία», αλλά αποτέλεσμα πολιτικών που ασκούνται στη χώρα και συνολικά στην ΕΕ μετά το 1990. «Πολιτικές τις οποίες και εσείς στηρίξατε και στηρίζετε σήμερα». Η Συνθήκη του Μάαστριχτ, τονίζεται, είναι η βάση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων στην ΕΕ, η στρατηγική της Λισαβόνας επεξεργάστηκε και υιοθέτησε όλες τις αντεργατικές αναδιαρθρώσεις και προβλέπει ανάμεσα στα άλλα «και την κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, που εσείς τώρα θέτετε επί τάπητος».

Η Ομοσπονδία τονίζει ότι οι εκατοντάδες επιχειρήσεις που μετέφεραν τα κεφάλαιά τους και τις δραστηριότητές τους, κυρίως σε χώρες της Βαλκανικής, δημιούργησαν δεκάδες χιλιάδες ανέργους και ενώ παράγουν στις χώρες αυτές πιο φθηνά προϊόντα, τα διαθέτουν στην ελληνική αγορά και στο εξωτερικό «σαν προϊόν παραχθέν στη χώρα μας», αποκομίζοντας τεράστια κέρδη.

Οπως επισημαίνεται, στόχος των εργοδοτών «είναι η πλήρης κατάργηση των κλαδικών συλλογικών συμβάσεων εργασίας, δηλαδή η ακόμα μεγαλύτερη εκμετάλλευση της εργατικής δύναμης». Και στήριγμα σε αυτό, καταγγέλλει η ΟΕΚΙΔΕ, έχουν τη συμβιβασμένη πλειοψηφία της ΓΣΕΕ, που έχει ανοίξει από χρόνια το δρόμο για την κατάργηση των ΣΣΕ με την αποδοχή του ευρωμονόδρομου, της Συνθήκης του Μάαστριχτ και της Λισαβόνας, με την πολιτική του κοινωνικοεταιρισμού, με τα Τοπικά Σύμφωνα Απασχόλησης και άλλα. Καταλήγοντας η Ομοσπονδία προειδοποιεί:

«Θα μας βρείτε μπροστά σας αποφασιστικά μαζί και με άλλα ταξικά συνδικάτα. Οι εργαζόμενοι δεν αποδέχονται τέτοιες εξελίξεις.

Κάτω τα χέρια από τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας!».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ