Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
Επίσχεση εργασίας στο «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι»

Σε επίσχεση εργασίας, από την περασμένη Παρασκευή, έχουν προχωρήσει τα μέλη του πληρώματος του «ΖΑΚΥΝΘΟΣ Ι», απαιτώντας από τη ναυτιλιακή εταιρία ΑΝΕΖ τα δεδουλευμένα 2 μηνών, τα αναδρομικά από τη ΣΣΕ του 2005, το δώρο Χριστουγέννων και την άδεια (το σύνολο των οφειλών ξεπερνάει τα 110.000 ευρώ).

Στο πλευρό των ναυτεργατών βρίσκονται από την πρώτη στιγμή το Εργατικό Κέντρο Ζακύνθου και τα ταξικά ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ και «ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ».

Σε κοινή ανακοίνωσή τους τα δύο σωματεία σημειώνουν πως «η αποθράσυνση των εφοπλιστών και των άλλων τμημάτων του κεφαλαίου έχει τη βάση της στην αντιλαϊκή πολιτική που υπηρετεί τα συμφέροντα των εφοπλιστών για παραπέρα αύξηση των κερδών τους συμπιέζοντας το εργατικό κόστος», και συμπληρώνουν: «Ζητάμε από το ΥΕΝ και τις υπηρεσίες του να παρέμβουν ώστε να καταβληθούν τα δεδουλευμένα στα μέλη του πληρώματος».

Καταλήγοντας, τα δύο σωματεία καλούν «τους ναυτεργάτες, τους κατοίκους του νησιού, να βρεθούν στο πλευρό των ναυτεργατών του "Σάκυνθος Ι" για να δυναμώσουν την αντίσταση και την πάλη τους για να μην περάσουν τα αντιναυτεργατικά σχέδια της εταιρίας».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ