Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 26
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΕΝΩΤΙΚΗ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ ΑμΕΑ
Κάλεσμα αγωνιστικής συστράτευσης

Συνέντευξη Τύπου χτες, ενόψει του επικείμενου συνεδρίου της ΕΣΑΕΑ

Να γυρίσουν την πλάτη στη συμβιβασμένη Εθνική Συνομοσπονδία Ατόμων Με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΑΕΑ), να συστρατευτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα και την Ενωτική Συνδικαλιστική Κίνηση Ατόμων με Ειδικές Ανάγκες (ΕΣΚ ΑμΕΑ) και να διεκδικήσουν τα δικαιώματα των ΑμΕΑ και των οικογενειών τους, καλεί τους ανάπηρους απ' τα λαϊκά στρώματα η παράταξη στην εκλογική της διακήρυξη, ενόψει του συνεδρίου της ΕΣΑΕΑ που θα γίνει στις 10-12 Φλεβάρη στην Αθήνα.

Στελέχη της ΕΣΚ ΑμΕΑ παραχώρησαν χτες συνέντευξη Τύπου, στην οποία υπογράμμισαν ότι η κατάσταση για τα ΑμΕΑ χειροτερεύει καθημερινά ως αποτέλεσμα της πολιτικής των κυβερνήσεων των τελευταίων ετών. Η κυβέρνηση της ΝΔ - τόνισαν - παρά τα βαρύγδουπα λόγια, πέρασε σε μια γενικευμένη επίθεση σε ό,τι εργασιακές και κοινωνικές κατακτήσεις είχε αφήσει όρθιες η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, φτιάχνοντας νόμους για παραπέρα ιδιωτικοποίηση της υγείας, της πρόνοιας, της φυσικής και ιατρικής αποκατάστασης, για το χτύπημα των εργασιακών δικαιωμάτων και του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος.

Παράλληλα, κατήγγειλαν την ηγεσία της ΕΣΑΕΑ που λειτουργεί «ως ένας καλά οργανωμένος και καλοταϊσμένος μηχανισμός, από το σύστημα, μέσα στο αναπηρικό κίνημα, για να το χειραγωγεί, να το ελέγχει και να το σπρώχνει σε ανώδυνους δρόμους για το κεφάλαιο και τους πολιτικούς του εκφραστές». Που ποτέ δεν αντιτάχθηκε στους βασικούς άξονες της αντιλαϊκής πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Οπως κατήγγειλε η ΕΣΚ ΑμΕΑ, η ηγεσία της ΕΣΑΕΑ προετοίμασε και νέο καταστατικό πραξικόπημα, αφού στο Γενικό Συμβούλιό της που έγινε στα τέλη του Νοέμβρη πρότεινε την κατάργηση του καταστατικού συνεδρίου, αφού σε αυτό θα συμμετέχουν πλέον όχι οι ανάπηροι, αλλά εκπρόσωποι των φορέων μελών. Δηλαδή ένα άκρως ελεγχόμενο ολιγομελές όργανο χωρίς καμιά αντιπροσωπευτικότητα!

Μετά από αυτά, η ΕΣΚ ΑμΕΑ καλεί τους ανάπηρους να συστρατευτούν με το αγωνιστικό αναπηρικό κίνημα που μπήκε μπροστά στους αγώνες για τα δικαιώματα των ΑμΕΑ, να παλέψουν για την εξυγίανση του αναπηρικού συνδικαλιστικού κινήματος απ' τις οργανώσεις-μαϊμού, για πολιτική πρόληψης της αναπηρίας, δημόσια και δωρεάν υψηλής ποιότητας Υγεία - Πρόνοια και Ειδική Αγωγή κ.ά.

Η ΕΣΚ ΑμΕΑ πραγματοποιεί στις 7 Φλεβάρη στις 12.30 μ. συγκέντρωση στην Ομόνοια και πορεία στο υπουργείο Απασχόλησης ενάντια στην ανεργία και για τον εκδημοκρατισμό του συνδικαλιστικού κινήματος των ΑμΕΑ.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ