Πέμπτη 19 Γενάρη 2006
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 24
ΕΡΓΑΤΙΚΑ
ΟΔΗΓΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΛΙΜΕΝΙΚΕΣ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ
Απορρίφθηκε μετά την πανεργατική κατακραυγή

Σε επαγρύπνηση και συντονισμό της πάλης, καλεί τους εργαζόμενους η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ

Μετά τη γενική κατακραυγή που συνάντησε από τους εργαζόμενους στα λιμάνια όλης της Ευρώπης και κάτω από την πίεση των μαζικών και δυναμικών τους κινητοποιήσεων, η πρόταση οδηγίας της Κομισιόν για την απελευθέρωση των λιμενικών υπηρεσιών απορρίφθηκε χτες από την ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.

Η ψηφοφορία, που διεξήχθη στον απόηχο της συγκέντρωσης των 15.000 λιμενεργατών έξω από το Ευρωκοινοβούλιο, στο Στρασβούργο, την περασμένη Δευτέρα, απέρριψε την οδηγία, με 523 ψήφους κατά, 132 ψήφους υπέρ και 19 λευκά. Η τροπολογία που ζητούσε απόσυρση της οδηγίας έλαβε 532 υπέρ, 122 κατά και 25 λευκά.

Μέχρι την τελευταία στιγμή, η Κομισιόν σε συνεργασία με το ΕΛΚ (με τους ψήφους και των ευρωβουλευτών της ΝΔ) και τους Φιλελεύθερους, προσπάθησαν με ελιγμούς να διασώσουν - ανεπιτυχώς - την οδηγία.

Η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καταψήφισε την οδηγία και χαιρετίζοντας τις κινητοποιήσεις των λιμενεργατών σημειώνει, σε ανακοίνωσή της, ότι αποτέλεσαν τον καθοριστικό παράγοντα για την απόρριψή της. Με δεδομένο, εξάλλου, ότι η προώθηση του ξεπουλήματος των λιμένων στο κεφάλαιο και η ταυτόχρονη παράδοση των υπηρεσιών δεν εγκαταλείπεται, αλλά θα ξανάρθει με έναν ελκυστικότερο μανδύα και ακόμα πιο επικίνδυνη, η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ καλεί σε επαγρύπνηση και τονίζει ότι «χρειάζεται οι λιμενεργάτες και οι υπόλοιποι εργαζόμενοι να συντονίσουν τα βήματά τους ενάντια στην αντιλαϊκή πολιτική και ενάντια στην ΕΕ».

Στην ψηφοφορία, η ΝΔ μοιράστηκε στις ψήφους, με κάποιους εκπροσώπους της να δίνουν θετική και κάποιους αρνητική ψήφο, ενώ το ΠΑΣΟΚ καταψήφισε κάτω από το βάρος της λαϊκής κατακραυγής, χωρίς, ωστόσο, να διαφωνεί με την ουσία της οδηγίας, όπως φάνηκε και από την προχθεσινή τοποθέτηση του εκπροσώπου του στην Ολομέλεια.


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ